Esteu aquí

Acord de govern per a l’Ajuntament del Prat de Llobregat entre El Prat en Comú i el PSC

Els dos grups municipals acorden les bases programàtiques i l'organigrama de l'Ajuntament del Prat per al mandat 2019-2023.

Signatura de l'acord del govern municipal entre El Prat en Comú i el PSC, aquest migdia a la Granja de la Ricarda

dimecres, 26 juny, 2019 - 15:00

Lluís Mijoler Martínez, en representació del grup municipal de El Prat en Comú, i Juan Pedro Pérez Castro, en representació del grup municipal Socialista-Candidatura de Progrés (CP), han signat avui, dimecres 26 de juny, l’acord del govern municipal per al mandat 2019-2023. L’acte de signatura ha tingut lloc aquest migdia a les 12 h al recinte de la Granja de la Ricarda del Prat de Llobregat.

Ambdós grups polítics han decidit reeditar el pacte després d’analitzar els resultats de les eleccions municipals del passat 26 de maig, en què El Prat en Comú va ser la força més votada (amb un 33,48% dels vots i 11 regidors/ores) i el PSC-CP va quedar en segona posició (amb un 21,25% dels vots i 7 regidors/ores).

 

 

L’acord també és fruit del balanç positiu dels governs de coalició dels últims quatre mandats entre ICV-EUiA (ara integrada a El Prat En Comú) i el PSC-CP. En l’actual mandat, els dos grups municipals sumen un total de 18 regidors/ores, superant la majoria absoluta (situada al Prat en 13 edils), de manera que el pacte garanteix un govern estable per als propers anys.

En el pacte, ambdós grups expressen el seu compromís de formar un nou govern plural de progrés per “lluitar de manera més eficaç contra els efectes de la crisi econòmica i treballar per millorar les condicions de vida dels ciutadans i ciutadanes del Prat”, amb polítiques dels àmbits social, econòmic i territorial i basant-se en els principis de justícia social, sostenibilitat i participació ciutadana.

El model de ciutat

Ambdós partits també aposten per adaptar l’actual model de ciutat, que han forjat i consolidat els diferents governs progressistes de la ciutat i l’acció de la ciutadania activa, les entitats i associacions, a l’evolució de la societat pratenca. Per això, s’aposta per l’enfortiment de la cohesió i la inclusió social –amb mesures per reforçar els recursos en serveis socials, l’atenció i els equipaments per a la gent gran i per facilitar l’accés a l’habitatge, entre d’altres-; una estructura econòmica diversa i generadora d’ocupació de qualitat; i el diàleg, la transparència i la participació com a estratègia bàsica en la relació amb la ciutadania i les entitats i per afrontar possibles problemes de convivència. Per promoure la transformació social, també es consideren elements fonamentals l’educació i la cultura.

D’altra banda, es promourà el  desenvolupament de la ciutat, cercant l’equilibri territorial i la sostenibilitat ambiental, assumint la transició energètica com a repte global de la lluita contra el canvi climàtic dins de polítiques urbanes concretes i de proximitat. A més, es consideren imprescindibles les polítiques feministes i l’aplicació de la perspectiva de gènere a totes les polítiques i accions municipals.

Pla d’Actuació Municipal  2019-2023

Els dos partits es comprometem a elaborar un Pla d’Actuació Municipal quadriennal (PAM 2019-2023), abans de finalitzar l’any 2019, que desenvoluparà i concretarà les orientacions programàtiques del pacte i serà el seu compromís públic i comú amb la ciutat. 

L’acord sobre els eixos estratègics a desenvolupar durant aquest mandat municipal “deriven de l’anàlisi dels programes respectius i, per tant, de les seves coincidències ideològiques i de prioritats programàtiques, i de la il·lusió compartida de desenvolupar-les, des del convenciment que recullen les inquietuds de la gran majoria dels ciutadans i ciutadanes”.

 

Organigrama de govern

Ambdós partits també han acordat el següent organigrama del govern municipal del Prat de Llobregat per al mandat 2019-2023.

 

Alcalde: Lluís Mijoler Martínez

Tinents/es d’alcalde i Junta de Govern Local:

 • Juan Pedro Pérez Castro
 • Alba Bou Jordà
 • Joaquim Bartolomé Capdevila
 • Marta Mayordomo Descalzo
 • Pilar Eslava Higueras
 • Juan Carlos Moreno
 • Rafael Duarte Molina
 • David Vicioso Adrià

Àrea d’Alcaldia, Economia, Habitatge, Governança i Qualitat Democràtica: Alba Bou Jordà

 • Regidoria de Govern Obert i Innovació: Esther García Fernández
 • Regidoria de Policia Local: David Vicioso Adrià

Àrea d’Urbanisme: Juan Pedro Pérez Castro

 • Regidoria de Gestió Urbanística: Rafael Duarte Molina

Àrea d’Acció Ambiental, Energia, Serveis i Ciutadania: Joaquim Bartolomé Capdevila

 • Regidoria d’Acció Ambiental i Energia: Anna Martín Cuello
 • Regidoria de Feminisme i LGTBI: Anna Martín Cuello
 • Regidoria de Participació Ciutadana: Esther García Fernández

Àrea d’Educació i Cultura:  Pilar Eslava Higueras

 • Regidoria de Joventut: Anna Martín Cuello 
 • Regidoria de Memòria Històrica: Esther García Fernández

Àrea de Desenvolupament Econòmic: Marta Mayordomo Descalzo

 • Regidoria de Comerç i Turisme: Débora García Barrios

Àrea de Benestar i Salut: Juan Carlos Moreno Roig

 • Regidoria d’Activitat Física i Esport: Juan Carlos Moreno Roig
 • Regidoria de Salut Pública i Consum: Marina García Vargas

Àrea d’Acció Social: David Vicioso Adrià

 • Regidoria Pla d’Actuació Sant Cosme: David Vicioso Adrià

Document complet Acord de govern municipal 2019-2023

Document complet Acord de govern municipal 2019-2023 (pdf - 4604811 bytes)
Document complet Acord de govern municipal 2019-2023

Compartir