Esteu aquí

Acaba la remodelació dels jardins de Joan Salvat Papasseit

El nou disseny d'aquesta zona verda s'ha fet mitjançant un procés participatiu amb el veïnat

dimarts, 16 abril, 2019 - 08:15

Ja han finalitzat les obres de remodelació dels jardins de Joan Salvat Papasseit, situats a l'avinguda del Remolar. El redisseny d'aquesta zona verda es va fer a través d'un procés participatiu en el qual van poder intervenir el veïnat de la zona, entitats, persones usuàries d’equipaments, comerciants i persones membres de la taula d’accessibilitat.

Un total de 217 persones de totes les edats, a través de punts mòbils als jardins, grups de discussió, tallers ciutadans i reunions amb comerciants van realitzar 773 propostes que s'han traduït en uns jardins renovats, accessibles, verds i segurs, on les persones són les protagonistes.

Plataforma única fins a les façanes

Els nous jardins, executats per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), són ara una plataforma única amb prioritat per a vianants, ja que han guanyat 500 m2 respecte dels anteriors. Aquest creixement s'ha fet ampliant-los a fins a les façanes dels carrers perimetrals Estany de la Magarola i Estany de l'Illa, on han desaparegut les línies d'aparcament de vehicles. 

També s'hi han incorporat més bancs, zones d’ombra i estructures per al descans i la relació. Una gran plataforma de sauló ha esdevingut una gran àrea polivalent on entitats, col·lectius i Ajuntament podran organitzar-hi activitats.

Ara són també uns jardins més accessibles i segurs, sense barreres, permeables i connectats amb l’entorn. Hi ha més punts d’il·luminació de tipologia led que milloren l’eficiència energètica. També s'han renovat les xarxes d'aigua i clavegueram. 

L'espai per a jocs infantils s'ha ampliat en gairebé 200 m2, delimitat per una petita tanca. S’hi han incorporat diferents paviments (cautxú, gespa i sorral) i s’hi han instal·lat nous jocs inclusius i accessibles. 

La zona enjardinada ha crescut en 276 m2, mantenint els arbres, però amb una nova distribució. L’estany, reconfigurat i amb 6 brolladors, s'ha limitat amb un petit mur lateral i zona arbustiva. La seva làmina d’aigua ampliada inclou el vers “Dóna’m la mà que anirem per la riba”, del poeta que dóna nom als jardins.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 20 setembre, 2019 - 10:30

Dues entitats pratenques, premiades per l'Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat

Reconeixement a el Centre de Promoció Social Francesc Palau i a la Fundació...

dijous, 19 setembre, 2019 - 09:45

El Consell de les Dones i els col·lectius feministes del Prat se sumen a la convocatòria de divendres al vespre

Més de 200 ciutats de tot l'estat espanyol viuran concentracions i marxes per...

dimecres, 18 setembre, 2019 - 13:30

El parc Nou del Prat acull l’11è Festival Esperanzah! de l’11 al 13 d’octubre

La programació completa del festival solidari de música i cultura es va...