Esteu aquí

80 espècies diferents d'ocells crien aquesta primavera al delta

Durant els mesos d’hivern és possible comptar fins a 135 espècies.

dijous, 14 juny, 2007 - 11:51

Si bé durant els mesos d'hivern hi ha unes 135 espècies d'ocells a la plana deltaica, durant l'època reproductora, és a dir, entre els mesos d’abril i juny, hi crien unes 80 espècies diferents.

Segons informa Ferran López, del Consorci per a la Protecció i la Gestió dels Espais Naturals del Delta del Llobregat, enguany hi destaquen cinc espècies d’anàtides, de les quals a mitjan juny ja s’han comptabilitzat unes 400 parelles d’ànec coll-verd, 1 parella d’ànec griset, 1 parella de morell cap-roig, 5 parelles de xibec i 5 parelles d’ànec blanc (les úniques de Catalunya fora del delta de l’Ebre en el cas d’aquestes tres últimes espècies d’ànec).

A més, cal ressenyar les 56 parelles de cabusset, les 72 parelles de fotja, les 3 parelles de perdiu de mar (també les úniques d’aquesta espècie fora del delta de l’Ebre), els 9 nius de bernat pescaire i les 2 parelles de cabussó emplomallat.

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 26 juliol, 2021 - 13:00

Campanya informativa de la Policia local sobre els consells de seguretat al domicili durant l’estiu

La coordinació dels cossos policials va contribuir a la reducció d’un 53%...
Fotografia de grup dels i les artistes que han participat en l'acció, amb l'alcalde Lluís Mijoler i altres regidores i regidors, davant d'un dels deu plafons.

dissabte, 24 juliol, 2021 - 13:00

Obres artístiques de gran format, a favor de preservar el delta i en contra d’ampliar l’aeroport, es poden veure al Camí de la Platja del Prat

L’Ajuntament del Prat i l’entitat artística Atòmica organitzen conjuntament...
Avinguda de la Verge de Montserrat

divendres, 23 juliol, 2021 - 13:30

Nou tractament fitosanitari a l’arbrat de la ciutat

Durant la setmana que ve, en horari nocturn, es realitzaran desinfeccions...