Esteu aquí

5.000 persones han participat en plantacions populars des de 2005

S'han plantat uns 7.000 exemplars d'arbustos a quatre zones naturals del Prat.

divendres, 15 octubre, 2010 - 13:09

Des de l'any 2005, unes 5.000 persones, la immensa majoria del Prat, i 30 entitats, associacions o col·lectius han participat en les plantacions populars que organitza l'Ajuntament en quatre espais naturals del municipi: Espais Naturals del Riu, pineda de Can Camins, camí del Sorral i platja dels Carrabiners / Semàfor.

En total s'hi han plantat al voltant de 7.000 exemplars d'arbustos autòctons del delta del Llobregat.

Beneficis ambientals
Any rere any, molts ciutadans i les ciutadanes del Prat participen fidelment a les plantacions populars. Es tracta d'un petit gest que te una gran importància per al medi ambient, ja que contribueix a millorar el paisatge, a crear refugi per als petits animals i a fixar una part del CO2 que produïm.

Les espècies triades per a les plantacions són arbustos autòctons d'elevada rusticitat, ben adaptades al medi i amb poques necessitats hídriques, com per exemple, les ginestes, els tamarius, els salats blancs, els llentiscles i alguna varietat d'aladern i estepes.
 
Ara fa 10 anys es van fer les primeres plantacions populars al camí del Sorral, amb alumnes de primària i alguns grups de gent gran de la nostra ciutat. Però ha estat en els últims 5 anys quan el programa s'ha obert al conjunt de la població, amb un gran èxit de participació que ha permès la consolidació de l'activitat i l'ha convertit en una de les activitats més importants del departament municipal de Medi Ambient.

En el camí s'han anat afegint entitats i associacions que participen de forma molt activa, destacant la Fundación Más Árboles, conveniada amb l'Ajuntament i que,periòdicament organitza plantacions.

L'última plantació realitzada va ser amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Ocells, el 3 d'octubre passat, als espais naturals del riu i on van participar una seixantena de persones i es van plantar al voltant d'un centenar de plantes.

Compartir

Noticies relacionades

Sant Jordi 2024

dimecres, 24 abril, 2024 - 14:00

Centenars de persones surten al carrer per celebrar la diada de Sant Jordi al Prat

El Parc de Fondo d’en Peixo es consolida com a centre neuràlgic d’unes...
Bus L22 Bellvitge

dimecres, 24 abril, 2024 - 10:30

Comencen les enquestes per al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible al Prat de Llobregat

A partir del dijous 25 d’abril, podreu rebre una trucada telefònica amb un o...
biodiverciutat

dimarts, 23 abril, 2024 - 08:00

BioDiverCiutat: El Prat participa en la competició internacional per a la biodiversitat urbana a través de BioPrat

El Prat s'uneix al City Nature Challenge, una competició global que celebra...