Esteu aquí

39 persones han estat usuàries dels horts socials municipals durant 2016

Totes elles valoren positivament l'experiència perquè els perment relacionar-se amb altres persones i desconnectar mentalment

dijous, 27 juliol, 2017 - 11:45

Durant l’any 2016, 39 persones han participat als horts socials municipals. D'elles, 12 hi estan actives actualment. Aquest espai, que forma part del programa Jo Puc de Serveis Socials, ofereix formació teoricopràctica en cultiu ecològic i un espai grupal d'hort compartit per tal de millorar el benestar emocional de persones en situació d'atur de llarga durada. També es treballa el foment de la inserció laboral a través de programes d’economia social com el d’agricultura ecològica de Cal Tudela, gestionat per la Fundació Cassià Just. 

Enguany s’ha realitzat una avaluació participativa del funcionament i objectius del programa amb les persones usuàries. Així, destaca la coincidència de totes elles en valorar positivament com el programa els permet relacionar-se amb altres persones, així com que és el seu moment de “desconnexió”, de no pensar únicament en la recerca de feina ni en altres problemes. També comenten que ha millorat en el seu consum d’aliments saludables i expressen que els agradaria poder anar-hi més dies i disposar d’horaris més flexibles. Coincideixen en el fet d’explicitar que se senten acompanyades.

Aquest any el programa d’horts socials s’amplia a col·lectius d’altres serveis com  el projecte Passarel·la d’atenció a joves o el programa d’atenció a persones sense sostre.

Compartir

Noticies relacionades

dimecres, 1 juliol, 2020 - 08:45

Comença la compensació dels títols de transport integrats no utilitzats durant l’estat d’alarma

Les persones que no han fet servir el seu títol des del 14 de març podran...

dimarts, 30 juny, 2020 - 14:15

Les comunitats veïnals recuperen part de la normalitat

Es poden celebrar ja juntes de persones propietàries presencials? És...

dilluns, 29 juny, 2020 - 13:15

El grup de suport a la lactància i criança Areola reprèn les trobades presencials dimecres vinent

El grup de suport a la lactància i criança reinicia l'activitat presencial al...