Esteu aquí

270 alumnes del Prat assisteixen a les Jornades d'Orientació Acadèmica i Professional

A www.joapprat.com s’aglutinen diferents recursos i informacions relacionades amb diferents serveis per a joves de la ciutat, així com les videoconferències, en directe o en diferit, per a seguir les sessions informatives que es van realitzar

dilluns, 8 març, 2021 - 08:30

Els passats dies 4 i 5 de març es van celebrar les 23es Jornades d'Orientació Acadèmica i Professional (JOAP), organitzades pels departaments d'Educació i Joventut de l'Ajuntament del Prat, en col·laboració amb els instituts de batxillerat i formació professional, Escola Oficial d'Idiomes, Centre de Normalització Lingüística i Centre de Formació d'Adultes Terra Baixa, amb el suport de la Generalitat de Catalunya.

Les JOAP d'enguany s'han celebrat en format virtual, per primera vegada, i s'han adreçat a tot l’alumnat de 2n de batxillerat i a altres grups d’estudis postobligatoris de la ciutat.

Hi van participar diferents facultats, escoles, instituts d’FP i altres centres formatius. En total s'hi van presentar 34 estudis agrupats en 9 àmbits diferents. Les jornades es van iniciar amb una conferència inaugural, entorn a la capacitació i les competències professionals que va adquirint l’alumnat durant la seva formació, a càrrec de Fran Rojas, que va animar a l’alumnat a perdre la por a equivocar-se, donat que el mercat laboral és líquid i, per tant, la seva elecció actual no ha de ser definitiva. També els va animar a detectar les seves competències (autoconeixement) i les seves motivacions perquè els servís de guia en aquest procés d’elecció. 

Taula rodona amb empreses pratenques

Com a novetat, es va organitzar una taula rodona amb la participació de dues empreses ubicades al Prat, que van parlar sobre els perfils emergents i les competències més importants que busquen en les seves treballadores. També es va comptar amb el testimoni de dues alumnes que estan fent les seves pràctiques laborals a aquestes empreses i que van compartir la seva experiència.

Per a facilitar la participació de l’alumnat i altres persones interessades en aquestes sessions s’ha generat un entorn virtual, www.joapprat.com, on s’aglutinen diferents recursos i informacions relacionades amb diferents serveis per a joves de la ciutat, així com les videoconferències, en directe o en diferit, per a seguir les sessions informatives que es van realitzar. 

Al voltant d’uns 270 alumnes de 2n de batxillerat dels 4 instituts del Prat van assistir a aquestes jornades, obertes a la participació, també, d’alumnes de cicles formatius i adults interessats en la formació postobligatòria. Aquest web continuarà actiu perquè en qualsevol moment es pugui accedir amb l’objectiu d’acompanyar a l’alumnat en aquest procés de transició.

Durant aquesta setmana es posa en marxa també un servei d’assessorament personalitzat online per a aquell alumnat que necessiti d’aquest suport extra en aquests moments, i que complementa l’Assessoria d’Orientació del Lloro, que ofereix aquest servei durant tot el curs.  
 

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 17 maig, 2021 - 12:30

Avui 17 de maig, Dia Internacional contra la LGTBIfòbia

Per primera vegada es commemora al Prat, el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. Un dia que té lloc cada 17 de maig i que pretén donar suport i...
Manifest Consell Infants Dia Mundial contra LGTBIfobia

dilluns, 17 maig, 2021 - 12:15

Prop de 30 nens i nenes han treballat durant dos cursos el respecte a la diversitat sexual, afectiva i de gènere, al Consell dels Infants del Prat

Els nens i nenes del Consell dels Infants s’han encarregat d’elaborar el...

dilluns, 17 maig, 2021 - 09:30

Visita a la colònia controlada de gats del Parc Nou

El 13 de maig, alumnes del 1r curs d’IFE de l’Institut Les Salines del Prat de Llobregat van visitar la colònia controlada de gats situada al Parc Nou, juntamen...