Esteu aquí

270 alumnes del Prat assisteixen a les Jornades d'Orientació Acadèmica i Professional

A www.joapprat.com s’aglutinen diferents recursos i informacions relacionades amb diferents serveis per a joves de la ciutat, així com les videoconferències, en directe o en diferit, per a seguir les sessions informatives que es van realitzar

dilluns, 8 març, 2021 - 08:30

Els passats dies 4 i 5 de març es van celebrar les 23es Jornades d'Orientació Acadèmica i Professional (JOAP), organitzades pels departaments d'Educació i Joventut de l'Ajuntament del Prat, en col·laboració amb els instituts de batxillerat i formació professional, Escola Oficial d'Idiomes, Centre de Normalització Lingüística i Centre de Formació d'Adultes Terra Baixa, amb el suport de la Generalitat de Catalunya.

Les JOAP d'enguany s'han celebrat en format virtual, per primera vegada, i s'han adreçat a tot l’alumnat de 2n de batxillerat i a altres grups d’estudis postobligatoris de la ciutat.

Hi van participar diferents facultats, escoles, instituts d’FP i altres centres formatius. En total s'hi van presentar 34 estudis agrupats en 9 àmbits diferents. Les jornades es van iniciar amb una conferència inaugural, entorn a la capacitació i les competències professionals que va adquirint l’alumnat durant la seva formació, a càrrec de Fran Rojas, que va animar a l’alumnat a perdre la por a equivocar-se, donat que el mercat laboral és líquid i, per tant, la seva elecció actual no ha de ser definitiva. També els va animar a detectar les seves competències (autoconeixement) i les seves motivacions perquè els servís de guia en aquest procés d’elecció. 

Taula rodona amb empreses pratenques

Com a novetat, es va organitzar una taula rodona amb la participació de dues empreses ubicades al Prat, que van parlar sobre els perfils emergents i les competències més importants que busquen en les seves treballadores. També es va comptar amb el testimoni de dues alumnes que estan fent les seves pràctiques laborals a aquestes empreses i que van compartir la seva experiència.

Per a facilitar la participació de l’alumnat i altres persones interessades en aquestes sessions s’ha generat un entorn virtual, www.joapprat.com, on s’aglutinen diferents recursos i informacions relacionades amb diferents serveis per a joves de la ciutat, així com les videoconferències, en directe o en diferit, per a seguir les sessions informatives que es van realitzar. 

Al voltant d’uns 270 alumnes de 2n de batxillerat dels 4 instituts del Prat van assistir a aquestes jornades, obertes a la participació, també, d’alumnes de cicles formatius i adults interessats en la formació postobligatòria. Aquest web continuarà actiu perquè en qualsevol moment es pugui accedir amb l’objectiu d’acompanyar a l’alumnat en aquest procés de transició.

Durant aquesta setmana es posa en marxa també un servei d’assessorament personalitzat online per a aquell alumnat que necessiti d’aquest suport extra en aquests moments, i que complementa l’Assessoria d’Orientació del Lloro, que ofereix aquest servei durant tot el curs.  
 

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 20 maig, 2022 - 08:15

Set futures professionals de la infermeria completaran la seva formació als Serveis Municipals de Salut Pública i Consum

El centre educatiu de procedència és la Unitat docent multiprofessional d...

dimecres, 18 maig, 2022 - 15:00

Trobada per valorar la primera temporada de Girem el món

L’any passat es va estrenar a El Prat Ràdio un nou programa anomenat “Girem el món”.  Un projecte intergeneracional i d’aprenentatge on les entitat...

dimecres, 18 maig, 2022 - 12:30

Les AMPA i AFA del Prat premiades al certamen anual dels premis AFFAC

A principis del mes de maig, es va dur a terme a Girona un acte de reconeixement a diferents projectes d’Associacions de P...