Esteu aquí

200 professionals i membres d'entitats reflexionen sobre com vincular educació, cultura i comunitat

A l'Escola d'estiu del programa municipal Interseccions, que estrena pàgina web i xarxes socials

L'Escola Jaume Balmes ha acollit la jornada.

dilluns, 2 juliol, 2018 - 12:15

L'Escola Jaume Balmes de la nostra ciutat ha acull aquest matí l'Escola d'estiu del programa municipal Interseccions, un espai de trobada entre les comunitats educatives i culturals i de les persones implicades en els diferents projectes del programa. Interseccions és una iniciativa pionera per fomentar els vincles entre educació, cultura i comunitat, així com per facilitar el desenvolupament educatiu, cultural i artístic de la ciutadania, democratitzant l’accés a aquestes activitats. 

Prop de 200 professionals de l’educació i de la cultura, així com membres d'associacions de famílies d'alumnes i d’altres entitats socials s'han aplegat per generar vincles entre tots els participants del programa, conèixer més en profunditat les accions que s’estan desenvolupant, assolir una visió més global del que s’està treballant a tota la ciutat i compartir els valors transformadors d’Interseccions.

Conferència de l'alcalde Lluís Tejedor

A la jornada hi han participat, entre altres, l'alcalde del Prat, Lluís Tejedor, i la tinent d’alcalde d’Igualtat i Drets Socials i regidora d’Educació, Pilar Eslava. Tejedor hi ha pronunciat la conferència "Educació, cultura, comunitat, un projecte de ciutat”, durant la qual ha assegurat que "el canvi social que necessitem passa primer per un canvi cultural, creant un espai generador d’oportunitats per a nens i nenes que d’altra manera no el tindrien".

Durant la jornada s'ha presentat la nova pàgina web del programa Interseccions i les seves diferents xarxes socials. 

Espai de diàleg i debat

Per debatre sobre els tres eixos de transformació que planteja el programa (l’aula, l’escola i la ciutat), l’Escola compta amb diverses ponències següents, moderades per Edgar Iglesias, professor del Departament de Pedagogia Aplicada de la UAB i col·laborador d’Educació 360, una iniciativa perquè el model educatiu català integri les activitats extraescolars i comunitàries i promogui la igualtat d’oportunitats per accedir-hi. Les ponències són les següents:

  • Connectar espai lectiu i no lectiu, transformar l’escola?, a càrrec d’Elena Sintes, cap de projectes de la Fundació Bofill i doctora en Sociologia.
  • Educació artística, metodologia per innovar a l’aula?, a càrrec d’Ignasi Gómez, cap de pedagogia de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC)
  • La interrelació entre entitats, equipaments i centres educatius fan la ciutat més comunitària?, a càrrec de Mireia Civís, professora de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport de la Blanquerna  i investigadora responsable del Grup d’Investigació en Pedagogia, Societat i Innovació amb el suport de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (PSITIC).

Intercanvi d’experiències 

Durant la jornada s'han compartit diferents experiències que s’han desenvolupat aquest curs escolar en el marc del programa Interseccions, que té cinc eixos diferents: l’educació en les arts (música, teatre, dansa, arts visuals i cinema), el foment de la lectura, l’aprenentatge de l’anglès, l’àmbit científic, tècnic i digital i el patrimoni cultural i la cultura popular.

Interseccions en 2 minuts

Document (pdf - 1332659 bytes)

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 5 desembre, 2023 - 13:30

Temps per cures: espai de canguratge el 21 i 22 de desembre

En horari de matí i tarda, a l’espai joc del Centre Cívic Sant Jordi Ribera...

dimarts, 5 desembre, 2023 - 12:45

La màgia del Nadal arriba al Ribera amb propostes per a tots els públics

Manualitats, circ, gastronomia i molt més us espera al Centre Cívic

dimarts, 5 desembre, 2023 - 10:30

Finalitza el segon Cicle d’història del Prat

Prop de 300 persones assisteixen a les 4 sessions