Esteu aquí

15 escoles i instituts segueixen un curs sobre eines de participació en projectes ambientals

Hi pren part una trentena de professors i professores interessades a fomentar l'educació en l'àmbit de la sostenibilitat

Sessió en línia del seminari, el 15 de maig passat.

dilluns, 15 juny, 2020 - 10:45

Durant aquest curs escolar 2019 -2020 que ara acaba, el departament municipal d’Acció Ambiental, en col·laboració amb la secció de Ciutadania, el Centre de Recursos Pedagògics i l’empresa Espai TReS, ha realitzat un seminari de formació per millorar els projectes de sostenibilitat dels centres educatius del municipi adherits a la xarxa “Al Prat, escoles més sostenibles”. 

Promoure la participació

Aquest seminari s’ha focalitzat en fomentar la participació a les aules i capacitar al professorat per al disseny i execució d’accions més participatives dins de cada centre. Aquest treball s’ha complementat amb activitats per donar a conèixer els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides i també donar pautes per avaluar els projectes dels centres, tot plegat per a la millora de les escoles i instituts en relació a la sostenibilitat. 

Seminari de setembre a juny

Al seminari hi han participat 15 centres del Prat, amb una trentena de professors i professores. Es va iniciar al setembre i s’ha tancat al juny, malgrat el confinament per l’emergència sanitària per la COVID-19. Cada centre ha desenvolupat una proposta per treballar tots aquests aspectes i la majoria consideren que l’han pogut desenvolupar en un 60 %, malgrat l’aturada forçosa a partir del 13 de març. 

Memòria amb les propostes

En aquesta memòria trobareu informació sobre les propostes que han fet els centres i una anàlisi dels diferents aspectes que s’han tractat: eines utilitzades, temàtiques treballades i les valoracions i aprenentatges que els mateixos centres reporten, i que destaquen d’haver fet aquesta formació. 

Malgrat el confinament, doncs, la xarxa “Al Prat, escoles més sostenibles” ha fomentat el treball a favor de la sostenibilitat als centres educatius del Prat, amb la complicitat del professorat que hi ha participat, assolint finalment els objectius proposats.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 30 octubre, 2020 - 14:45

Segueixen tots els projectes i entorns d’aprenentatge d’Interseccions

S’adapten al format telemàtic alguns dels projectes

dijous, 29 octubre, 2020 - 10:15

L'Ajuntament atorga subvencions a propietaris que posen el seu pis a la borsa de lloguer social de Prat Espais

Són ajudes per a rehabilitació i manteniment de l'habitatge, assegurances,...
Imatge gràfica Voluntariat Lecxit 2020

dijous, 29 octubre, 2020 - 08:30

El programa LECXIT busca persones voluntàries

Voluntariat en format telemàtic i/o presencial per l’acompanyament lector...