Esteu aquí

13 socorristes vigilen la platja del Prat de 10 a 19 h fins a l'11 de setembre

El servei el presta, actualment, l'empresa Proactiva, sota coordinació i comandament de la regidoria municipal de Salut Pública i Consum

Servei de socorrisme a la platja del Prat.

divendres, 23 juny, 2017 - 11:00

Des del 17 de juny passat i fins l'11 de setembre, la platja del Prat (trams naturista, Can Camins, Remolar i Roberta) compta amb servei de de vigilància i socorrisme, de 10 a 19 h cada dia de la setmana. 

Aquest servei, que es fa sota coordinació i comandament de la regidoria de Salut i Consum de l'Ajuntament del Prat, el presta l'empresa Pro-activa, que es caracteritza pel seu compromís en col·laborar en el salvament de persones refugiades a través de l’ONG Proactiva Open Arms.

El servei disposa de dos espais de socors, on es fa atenció al públic i cures (un mòdul independent i un espai al Centre Municipal de Vela), tres torres de vigilància, tres cadires de vigilància i 13 socorristes. 

Tasques de vigilants i socorristes

Aquestes persones realitzen les següents tasques: fan cures, evacuen les persones accidentades, intervenen immediatament a persones que es troben en situació de perill o risc, col·loquen les banderes (verda, groga o vermella) en funció de l'estat de la mar, adverteixen els i les banyistes (especialment els infants) dels riscos i els fan recomanacions (com ara l’ús de protecció solar), informen sobre la normativa d'usos de la platja (animals, objectes i activitats perilloses...), fan senyalització mòbil de perills (corrents marins, fons perillosos, meduses...), acompanyen al bany persones amb mobilitat reduïda, ofereixen polseres identificatives per evitar la pèrdua d'infants, etc.

Cost del servei

Aquest servei té un cost anual de gairebé 110.000 euros que assumeix l’Ajuntament del Prat, que es beneficia d’una subvenció de quasi 40.000 euros de la Diputació de Barcelona. 

Tot i que el servei que es presta és de molta qualitat i s’hi aboquen gran quantitat de recursos, és important tenir en compte, especialment en el cas d’infants, que les persones (pares, mares, familiars, persones adultes...) a càrrec, en són les responsables.

Per a més informació us podeu adreçar a salut@elprat.cat 

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 19 juliol, 2019 - 13:45

L'aigua de la platja continua sent excel·lent per al bany, segons les anàlisis

Durant la temporada de bany, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) fa analítiques periòdiques de l'aigua de la p...

dimecres, 17 juliol, 2019 - 09:00

L'Ajuntament fa inspeccions sanitàries de piscines d’ús públic al Prat

Aquest estiu s'han visitat 8 equipaments en total, que inclouen centres...
Relat de la Festa del Voluntariat, 2019

dimarts, 16 juliol, 2019 - 10:00

Les entitats de voluntariat avaluen la darrera edició de la festa del Voluntariat

El passat dimecres la Taula d’Entitats de Voluntariat es va reunir amb les tècniques municipals del programa d...