Una tornada especial


Tags: #opinió

Octubre 2021

Setembre és sempre el mes de la tornada: a l’escola, a la feina, a la rutina... poques vegades, però, la tornada havia estat menys rutinària, tan especial, com aquest setembre. Recuperar la quotidianitat és, en temps de covid, un assumpte complicat. Ho és especialment als centres educatius. Per això vull agrair a tothom qui està fent possible aquesta tornada a les escoles i als instituts en un curs que confiem que sigui més senzill que l’anterior, però que de moment encara no podrà ser normal del tot. A totes i tots els educadors, els i les mestres, professors i professores, moltes gràcies pel vostre esforç. També a tots els infants i tot el jovent, i a les seves famílies que treballen per reforçar una comunitat educativa viva i activa.

Ara més que mai sabem com d’important és la feina de tots vosaltres, perquè ara més que mai sabem que l’escola és una eina fonamental per garantir que tothom té eines per desenvolupar una vida plena i feliç, i per garantir la cohesió social.

Un curs que a la nostra ciutat comença amb una bona notícia: l’ampliació de l’aeroport, que suposaria la destrucció d’un dels espais més verges del Delta del Llobregat i una estocada gairebé definitiva als nostres espais naturals, sembla que pot quedar ajornada. Davant del fatalisme de qui creia que tot estava perdut, davant del desenvolupisme d’Aena i la ministra de Transports i dels dubtes del Govern de la Generalitat, la mobilització ciutadana i les veus valentes que s’han aixecat contra aquest despropòsit que pretén malmetre un patrimoni natural, agrícola i cultural que és de tothom per al benefici d’uns pocs, han demostrat que sí, que es poden canviar les coses.

Però no podem relaxar-nos. El pla d’inversions d’Aena encara no està aprovat i encara podem tenir sorpreses negatives. Passi el que passi, no ens cansarem de defensar el Prat, el nostre lloc al món. Ho seguirem fent amb valentia fins que els plans d’ampliació no s’aparquin, sinó que es descartin definitivament. I seguirem reivindicant que, tal i com exigeix la Comissió Europea, cal protegir més i millor el Delta del Llobregat. Perquè, com hem dit sovint, en aquest context d’emergència climàtica, defensar el nostre territori és la forma pratenca de defensar el planeta.

 

Lluís Mijoler
L'alcade