Una ciutat viva, una ciutat per a les persones


Tags: #opinió

Maig 2022

Posar les persones i la vida al centre de l’acció pública és un lema molt repetit en la sortida de la pandèmia. Al Prat, fa anys que treballem per impulsar una ciutat viva, per a les persones. Aquesta revista brinda diversos exemples.

Trobareu informació sobre la preinscripció a les escoles bressol municipals i també a l’Escola d’Arts en Viu. Podreu esbrinar on i com podeu consultar tots els detalls sobre les activitats d’estiu per a infants i joves que han programat tantes entitats esportives, culturals i de lleure. Sigui en la formació preescolar, la formal, l’extracurricular, o durant el lleure, construïm una ciutat educadora, que s’esforça perquè les persones puguin desplegar tot el seu potencial per desenvolupar una vida plena.

També arriba el Maig Cooperatiu: un mes dedicat a la difusió i reflexió sobre l’economia social i cooperativa, a través d’un ventall d’activitats. Aquesta és una forma de treballar, produir i consumir arrelada a la nostra ciutat, on desenes d’entitats amb un alt valor social afegit treballen en àmbits diversos, des de l’habitatge a l’energia passant per l’acció social o el comerç, però amb un denominador comú: posar les persones, i les seves necessitats, i no el lucre, en el centre de l’activitat econòmica.

I finalment, trobareu informació sobre com des de l’Ajuntament treballem per endreçar una mobilitat urbana en transformació, que està vivint canvis que han arribat per quedar-se, com l’ús cada cop més generalitzat d’eines de mobilitat personal com el patinet i que requereix actualitzar la normativa per garantir una bona convivència entre tots els usuaris de la via pública. L’objectiu és tenir un espai públic endreçat, que prioritzi l’anar a peu o en bici. Ara, aquesta forma pratenca d’entendre l’espai públic cada cop pren més força, i una prova d’això és que la Unió Europea premia a través dels seus fons NextGeneration intervencions com la que estem a punt de començar a l’avinguda del Canal: convertirem aquesta via, que reclamava urgentment una reforma, en un nou eix verd i ciutadà. Una intervenció important, però no l’única que farem en els propers mesos per tenir carrers i places cada cop més amables.

En definitiva, ja sigui en educació, en economia o a l’espai públic, treballem per posar les persones al centre del nostre lloc al món.

 

Lluís Mijoler
L'alcalde