Fira Avícola 2024
Ja arriba una nova edició de la Fira Avícola! Una edició especial en el sentit que té bastant de nova etapa. Si l’any passat celebràvem les primeres 50 edicions, aquesta és la primera de les properes 50 fires. I si l’any passat la Fira va ser un moment per mirar enrere i comprovar tot el que havíem construït en les passades dècades, aquesta Fira serà una ocasió excel·lent per situar-nos al present, comprovar la ciutat que som, com farem a l’estand municipal, i parlar de com projectem al futur la icona que millor ens representa: el nostre Pota Blava.
Aquest esperit el capta molt bé el cartell d’enguany, que com sempre és també un producte de km 0. L’ar-tista local i professora de l’Escola d’Arts Visuals Maite Travé s’inspira en el caràcter totèmic del Pota Blava per oferir-nos-en una perspectiva trencadora. Una perspectiva carregada de simbolisme que ens remet, entre d’altres, amb la forma esfèrica de la imatge del cartell, al sol que surt quan neix un nou dia i canta el gall.
I neix un nou dia per al pollastre Pota Blava, perquè en el context d’aquesta Fira començarà a caminar -mitjançant un acord del plenari i en una presentació tècnica a la mateixa Fira- la fundació que haurà de recollir el llegat dels i les criadores que durant tant de temps han tingut cura i criat l’aviram de Raça Prat i que projectarà al futur aquest llegat. Una eina impul-sada per l’Ajuntament, però en la qual estan cridades a participar el món de la pagesia i de la gastronomia, així com entitats, empreses i ciutadania en general, per tenir cura del manteniment i de la promoció i d’aquesta manera garantir el futur del nostre Pota Blava.
Projectem al futur, com deia, aquest aviram, que durant molts anys han cuidat els i les criadores. I és el moment d’expressar un agraïment molt especial a tots i totes elles, que cada any i també aquest treballen dur per oferir-nos els millors exemplars de pollastres, gallines i capons. Com també vull agrair a tots els i les gastrònomes de la ciutat que aquests dies treballaran de valent per preparar tapes i plats deliciosos al pa-velló gastronòmic o als seus restaurants; al centenar d’entitats que tornaran a presentar la seva feina a la Mostra d’Entitat, als comerciants que ompliran el pavelló comercial, i a tots els equips tècnics que fan possible que la Granja de la Ricarda s’ompli de vida.
Pratencs i pratenques, bona Fira!
Lluís Mijoler
L'alcalde