Una ciutat feminista, una ciutat millor per a tothom


Tags: #opinió

Març 2022

Arriba el mes de març i amb ell un nou Dia Internacional de la Dona. Després de dos anys marcats per la pandèmia, esperem que aquest 2022 la reivindicació feminista torni a prendre places i carrers de tot el món, i també del Prat.

Pioneres com aquelles que van impulsar a la nostra ciutat el primer centre de planificació familiar de l’Estat, o com les que evoca la il•lustradora local Stella Rubio a la contraportada de la revista, han permès que avancem molt. Però encara queda molta feina per fer, tal i com ens indiquen les dades que aquesta revista recorda a dalt de cadascuna de les seves planes. I tal i com ho expliquen en l’entrevista les dones joves i valentes que han impulsat al seu institut el grup feministaLibertas, una experiència que tan de bo es repeteixi en molts centres de la nostra ciutat.

Gent com elles, lluitant per la igualtat de les dones, fan una contribució clau per construir una ciutat compromesa, igualitària. Una ciutat on tothom independentment de la seva condició, pugui desenvolupar amb llibertat una vida plena i feliç. Una ciutat, en definitiva, que cuidi la seva gent.

 

Lluís Mijoler
L'alcalde