Un estiu diferent, però cada cop menys


Tags: #opinió

Juny 2021


Amb el juny torna l’estiu. Un estiu que serà encara diferent, però esperem que cada cop menys. Cada cop hi ha més persones vacunades (a mi, que sóc nascut el 1969, justament em va arribar el torn fa uns dies). La incidència de la covid al Prat no para de baixar. I el més important: en els darrers mesos pràcticament no hem registrat noves defuncions de persones del Prat a causa d’aquesta malaltia. Ha arribat el moment d’aturar-nos, i fer l’acte de ciutat en record del veïnat que hem perdut per la pandèmia i d’acompanyament a les seves famílies que fa un any vam haver d’ajornar. I també d’agrair la tasca de totes les científiques i sanitàries que estan fent possible vèncer la pandèmia.

Gràcies a elles, podrem aprofitar aquest estiu per fer que la cultura torni a omplir teatres, centres cívics i places i carrers de la nostra ciutat, amb un Pla de Reactivació cultural que estem preparant. I gràcies a la tasca de tantes entitats esportives, culturals i de lleure molts infants i joves podran tornar a gaudir d’unes activitats d’estiu que ara són més necessàries que mai per al desenvolupament d’uns nens i nenes que també han patit de forma molt específica aquesta crisi sanitària.

Aprofitem l’estiu, també, per gaudir del nostre territori i de la nostra platja. Una platja que enguany ha de funcionar necessàriament diferent, perquè ens hi obliga la justícia. A instàncies de la Direcció General de Costes de l’Estat, dues sentències han comportat l’anul·lació de les zones d’aparcament al llarg del passeig de la platja. Davant d’això, garantir el bon funcionament de la platja i una accessibilitat fàcil no era senzill. Nombrosos serveis municipals han estat treballat de valent per fer-ho possible. Obrint nous espais d’aparcament —per primer cop, alguns d’ells seran exclusius per als vehicles amb distintiu de resident—, i reforçant el transport per tal que tothom es pugui desplaçar per la nostra costa de forma fàcil i senzilla. Així mateix, hem aprofitat els espais que la sentència ha obligat a deixar lliures per instal·lar nous serveis esportius, lúdics i educatius. Potser no tot anirà rodat. Caldrà la col·laboració de tothom. Però confiem que l’esforç que hem fet per adaptar-nos a una sentència que no ens agrada però que cal complir acabi servint, en un llarg termini, per millorar la nostra platja.

 

Lluís Mijoler
L'alcalde