(Re)construir amb energia


Tags: #opinió

Febrer 2022

Els pressupostos són l’eina més important de qualsevol executiu i, per ser un govern obert, és elemental garantir que tota la ciutadania pugui entendre els comptes públics de forma transparent, accessible i rigorosa. Coherents amb això, en aquesta revista podeu trobar tots els detalls dels pressupostos per a aquest any. Durant tot l’exercici podreu seguir consultant la seva execució a onvanelsmeusimpostos.elprat.cat.

Els pressupostos al 2022 ens permetran acabar de desplegar l’estratègia de reconstrucció Ara més que mai, el Prat davant de la pandèmia. Per exemple, fent costat al comerç local amb iniciatives com la targeta MarketPrat, que ben aviat posarem a disposició de la ciutadania. I assegurant que, malgrat la davallada d’ingressos que hem patit els municipis i l’encariment de preus, la partida d’Acció Social creixi i estigui a l’alçada dels reptes que tenim per preservar la cohesió. Continuem un esforç que la ciutat fa des de fa anys i que resulta reconegut per entitats independents com l’Associació de Gerents de Serveis Socials o la Taula del Tercer Sector. Totes dues han emès informes que constatenque al Prat no només diem que no podem deixar ningú enrere, sinó que mobilitzem els recursos per garantir-ho.

Els pressupostos també ens permetran impulsar projectes com una residència de gent granmunicipal que volem que sigui pionera o pacificacions de carrers com la que acabem de culminar al carrer de Sant Pere i altres millores en espais públics i equipaments que es materialitzaran en els propers mesos.

Un altre projecte que està situant el Prat al capdavant de la innovació és la Casa de l’Energia. Un espai de servei que, en un context d’encariment de la llum i davant els abusos de les elèctriques, ha d’acompanyar la ciutadania a l’hora d’estalviar energia i impulsar una comunitat energètica local.Un puntal de l’estratègia que ha de convertir, ja està convertint, el Prat en una ciutat referent a l’hora d’innovar per fer front al canvi climàtic creant noves oportunitats i garantint sobirania energètica.


Lluís Mijoler
L'alcalde