Projecte "en clau de gènere" adreçat a les escoles


Tags: escoles
Buscant activitats...

Un lloc per conviure-hi amb igualtatSensibilització en clau de gènere

Violències masclistes a la vida digital

Es tracta d'identificar la problemàtica de la violència masclista, la seva dimensió i característiques.

 Regirem l'amor romàntic, imaginaris i mites

Taller per aprofundir en el sistema de desigualtat segons els rols i estereotips de gènere. Realment existeix una mitja taronja o és una construcció? Com són els personatges d’una història d’amor? Quin tipus d’escenes protagonitzen? A partir de diferents exemples analitzem la manera com el cinema i en general els mitjans audiovisuals han reforçat un model d’amor romàntic, i valorem altres maneres o models de relació afectiva i sexual.

Contacontes de gènere "El vent entre les canyes"

Conte amb temàtica de gènere: treball dels continguts del conte i de les reaccions a la història

Desmuntant el masclisme

Introducció al sistema de desigualtat sexe-gènere Taller dinamitzat a partir de fragments de publicitat, films i sèries que mostrin la construcció de la figura clàssica de l’heroi en el marc androcèntric, així com altres propostes que posin en valor altres masculinitats possibles, així com una cultura de la relació afectiva allunyada de l’amor romàntic.

Emocions i sentiments: autoretrats lliures de sexisme

Emocions i sentiments: autoretrats lliures d'estereotips. Una activitat per identificar i aprendre a expressar les emocions (alegria, por, tristesa, ràbia, etc.) i les relacions amb els companys i companyes a través de dinàmiques grupals i d’una pràctica creativa d’autoretrat. A partir de diferents materials plàstics farem un autoretrat lliure i imaginatiu en què  podrem anar més enllà dels esterotips i expressar com ens sentim.

Masclisme, estereotips i llibertat personal

Anàlisi dels mecanismes de construcció i socialització del masclisme, i  de la seva relació amb les violències heteropatriarcals. Les imatges de la feminitat i la masculinitat que difonen els mitjans de comunicació proposen uns models arquetípics que provenen d’una tradició representativa present també en la història de les arts visuals. Aquest taller proposa identificar aquests estereotips, observar el caràcter reduccionista i determinista d’algunes convencions i reflexionar sobre les maneres de superar les imposicions que comporten.

Sensibilització envers la violència de gènere (Teatre)

Proposta teatral per a treballar la sensibilització en vers la violència de gènere en joves i adolescents. (Espectacle pendent de definició)  

Violència masclista. Com comença?

Informació per evitar patir maltractaments en l’àmbit de la llar o amb la parella

Activitats de suport als centresSuport a la tasca pedagògica

Coeduquem per la igualtat

Des del Departament de Ciutadania, Programa d’Igualtat, es proposa als centres educatius la possibilitat d'accedir a l'acompanyament d'entitats expertes en coeducació i així transformar l’educació amb una mirada de gènere.

Temes relacionats

20 anys de polítiques a favor de les dones

El març del 2015 van celebrar-se 20 anys de la creació de la regidoria d'Igualtat dones-homes a

Activitats i projectes

Accions desenvolupades amb una perspectiva de gènere.

Dies internacionals

Recull de dates assenyalades en la lluita per la igualtat de drets entre homes i dones.

Formació en clau de gènere

Jornades i seminaris de formació per enfortir el discurs feminista al Prat.