Esteu aquí

La reutilització de llibres escolars estalvia prop d'1 milió d'euros al Prat


Tags: sorell

El projecte Sorell ha permès una reducció mitjana de la despesa familiar en llibres i material escolar del 60% a primària i del 75% a l’ESO

sorell

Les AMPA del Prat dediquen moltes hores de feina a gestionar el procés de reutilització dels llibres escolars.

dijous, 20 octubre, 2016 - 08:45

Aquest curs 2016-2017, el projecte Sorell (Sostenibilitat i reutilització de llibres de text) ha permès un estalvi global a les famílies del Prat de gairebé 1.000.000 €. A primària, la despesa familiar en llibres i materials escolars ha estat d'un 60% de mitjana, mentre que a l'ESO ha arribat al 75%. En el cas de primària, el cost mitjà dels llibres per alumne/a, uns 270 €, s'ha reduït a uns 108 €. A l’ESO, dels 300 € de mitjana s’ha aconseguit passar a uns 70 €. 

El projecte Sorell de reutilització de llibres de text, nascut el curs 2011-2012 amb la col·laboració de les AMPA (Associacions de Mares i Pares d’Alumnes), s’adreça a totes les famílies amb infants escolaritzats al Prat, sense distinció. El seu objectiu és promoure un consum més racional i sostenible dels llibres de text, afavorint l’estalvi de recursos, el reciclatge i la reutilització. 

Més valors que l'econòmic

A banda dels beneficis econòmics evidents per a les famílies, el projecte Sorell també potencia valors com la cooperació, la solidaritat, la proactivitat i la responsabilitat. Més enllà dels llibres, Sorell també permet racionalitzar altre tipus de material escolar i el cost de les activitats educatives.

El curs passat, el projecte es va implantar a tots els centres públics i en un de concertat del Prat. Actualment se’n beneficia gairebé tot l’alumnat de 3r de primària fins a 4t d’ESO.

El paper de les AMPA

Una de les claus de l’èxit del projecte és la imprescindible implicació de les AMPA, que assumeixen la gestió del projecte, és a dir, hi inverteixen moltes i moltes hores i també recursos econòmics.

L’Ajuntament del Prat dóna suport tècnic i econòmic a les AMPA i als centres, destinant una partida d’ajut de 95.000 € per a fons de llibres i materials.
 

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 2 maig, 2024 - 17:00

L'Elena Grueso enregistra el seu treball final de grau "Génesis"

Un acompanyament de La Capsa

dijous, 2 maig, 2024 - 14:00

Focus Group Logística-Mobilitat

El laboratori de logística i mobilitat del Prat és un espai de treball compartit entre agents públics i privats del sector per afrontar nous reptes de la logística i la mobilitat del futur.  ...