Esteu aquí

Alt nivell d'inserció laboral dels participants al programa "Joves per l'ocupació"

També obté bons resultats pel que fa al retorn dels joves al sistema educatiu

Joves per l'ocupació

divendres, 23 setembre, 2016 - 08:15

Quan encara falten sis mesos per finalitzar el programa "Joves per l'ocupació" del Centre de Promoció Econòmica ja s'han pogut obtenir bons resultats: més del 50% dels participants han trobat feina, concretament 29 dels 55 participants. 

A més a més, aquest mes de setembre 18 dels joves del programa que no disposaven del graduat en Educació Secundària Obligatòria han retornat al sistema educatiu per iniciar un curs de formació en ESO per obtenir el graduat, 9 d’ells faran la formació a l’Escola d’Adults Terra Baixa i els altres 9 a través de l’IOC – Institut Obert de Catalunya. 

"Joves per a l'ocupació" és un programa de formació en alternança amb l'experiència pràctica en empreses, adreçat a joves, que té com a finalitat fomentar-ne la inserció laboral o el retorn al sistema educatiu.

Joves d'entre 16 i 25 anys

El programa es va iniciar amb 55 noies i nois aturats d'entre 16 i 25 anys, els quals estan rebent orientació professional per definir un itinerari individual ocupacional, aprendre una professió, realitzar pràctiques en empreses i la possibilitat de ser contractat per una empresa durant sis mesos.

Tots els i les joves s’han preparat en una ocupació: auxiliars de comerç, cuina, cambrers o magatzem i han realitzat 60 hores de pràctiques en empreses del Prat i voltants. La figura de la tutora del programa esdevé estratègica pel que fa al suport i l'acompanyament de la persona jove al llarg de tot el programa, que finalitza el 31 de març de 2017.

Compartir

Noticies relacionades

Reunió Xarxa Salut Mental

dilluns, 29 abril, 2024 - 12:30

Es posa en marxa un grup terapèutic d’acompanyament al dol per a joves de la ciutat

Es durà a terme els dilluns, de 15:15 a 16:45 h, al centre cívic Sant Jordi –...
Sant Jordi 2024

dimecres, 24 abril, 2024 - 14:00

Centenars de persones surten al carrer per celebrar la diada de Sant Jordi al Prat

El Parc de Fondo d’en Peixo es consolida com a centre neuràlgic d’unes...