Esteu aquí

El Prat constitueix la Taula Local per a l'Habitatge

Es tracta d'un òrgan de participació en què l'Ajuntament i les entitats locals vinculades a l'habitatge podran treballar i col·laborar

dimecres, 4 maig, 2016 - 10:49

La Taula Local per a l'Habitatge del Prat es va constituir ahir dimarts, 3 de maig. Es tracta d'un òrgan de participació ciutadana en relació al dret a l'habitatge, amb els següents objectius: posar en comú les necessitats i problemàtiques detectades pels actors socials del municipi, millorat la diagnosi, debatre i elaborar línies estratègiques de treball i generar propostes per trobar solucions integrals i efectives al dret a l'accés a un habitatge digne.

Composició de la Taula
La Taula estarà presidida per l'alcalde i vicepresidida pel regidor/a dels temes d'habitatge. La integraran representants de les forces polítiques municipals, d'associacions veïnals, sindicats, entitats ciutadanes (Cooperativa Obrera de Viviendas, Creu Roja, Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, Aliança Contra la Pobresa Energètica...), i personal tècnic de l'Ajuntament i de l'empresa municipal d'habitatge, Prat Espais.

La constitució de la Taula Local per a l'Habitatge respon a un acord del Ple municipal de març. L'Ajuntament vol col·laborar amb els diferents actors socials que treballen des de fa temps per aconseguir un accés universal a un habitatge digne a preus assequibles. També es pretén establir mesures adreçades al manteniment de la residència habitual, tot millroant la coordinació i els mecanismes de participació per tal de sumar esforços.

Oficina Local d'Habitatge

L'Ajuntament del Prat va crear l'any 2005 l'Oficina Local d'Habitatge, actualment integrada dins de l'empresa municipal Prat Espais. Aquesta oficina funciona com a finestreta única per a tots els temes relacionats amb l'habitatge a la nostra ciutat. L'any 2015 va gestionar més de 25.000 atencions.

Entres les darreres actuacions figura l'aplicació de la llei 24/2015 d'emergència habitacional, amb mesures per aconseguir un ús social dels habitatges desocupats i actuacions per mobilitzar el parc d'habitatges del Prat.

 

Compartir

Noticies relacionades

Bus Platja

divendres, 26 abril, 2024 - 13:00

La platja es reorganitza davant del tancament judicial del vial al trànsit privat: guinguetes concentrades al principi i reforç dels autobusos

Davant de la prohibició en ferm per part del Tribunal Superior de Justícia de...
Sant Jordi 2024

dimecres, 24 abril, 2024 - 14:00

Centenars de persones surten al carrer per celebrar la diada de Sant Jordi al Prat

El Parc de Fondo d’en Peixo es consolida com a centre neuràlgic d’unes...