Esteu aquí

L'app de Seguretat Ciutadana de la Policia Local rep un premi a la innovació

En el VI Congrés Nacional d'Innovació i Serveis Públics

divendres, 11 març, 2016 - 12:30

L'aplicació mòbil (app) de Seguretat Ciutadana que fa servir la Policia Local del Prat ha rebut el premi a la millor Innovació Social en el VI Congrés Nacional d'Innovació i Serveis Públics.

El premi correspon a tots els ajuntaments que integren l'aplicació, que a més del Prat són l'Hospitalet, Cornellà, Gavà, Esplugues, Sant Feliu, Sant Vicenç dels Horts i Sant Just Desvern. Recentment s'hi han incorporat nous municipis. El premi valora la contribució d'aquests ajuntaments a les relacions i a la comunicació social entre les policies locals i la ciutadania.

La Policia Local del Prat anima la ciutadania a disposat d'aquesta app i recorda que existeixen diferents perfils d’usuari per registrar-se: com professional, ciutadà o entitat. L'app està disponible tant per a Android com per a iOS.

Més de 700 usuaris registrats
En el cas de la nostra ciutat, el projecte es va iniciar a finals de l’any 2014 i actualment s’han efectuat més de 2.000 descarregues de l'app, que disposa de més de 700 usuaris registrats.

La Policia Local disposa d'una "back office" de gestió de les incidències a la seva sala de coordinació operativa, on es registren i atenen més de 850 incidències a l’any rebudes a traves de l’app. També s’han comunicat gairebé 100 avisos per incidències del trànsit, activació de plans d’emergència i altres aspectes de convivència a la ciutat.

L'app és molt útil pel que fa a la recepció de missatges d’emergència, ja que la Policia Local disposa en pocs segons de la ubicació de l’alerta i les dades de la persona en perill. Això millora molt la qualitat de la resposta.

Compartir

Noticies relacionades

Eleccions al Parlament 2024

dilluns, 13 maig, 2024 - 00:15

El PSC, el partit més votat al Prat en les eleccions al Parlament de Catalunya

ERC queda segona, seguida de PP i Catalunya En Comú, en uns comicis en què la...
Eleccions al Parlament 2024

diumenge, 12 maig, 2024 - 18:15

La participació a les eleccions al Parlament de Catalunya al Prat és, a les 18 h, del 45,63%

En els darrers comicis, havien votat a la mateixa hora el 42,08 % dels...
Eleccions al Parlament 2024

diumenge, 12 maig, 2024 - 13:00

La participació a les eleccions al Parlament de Catalunya al Prat, a les 13 h, ha estat del 26,84%

Aquesta dada és un 7 % superior a la dels comicis de febrer del 2021,...