Esteu aquí

Empreses i instituts del Prat aposten per la formació professional dual

TEMES: Educació

Els instituts pratencs Ribera Baixa II i Illa dels Banyols signen acords amb diverses companyies

dimarts, 29 desembre, 2015 - 09:41

A la formació professional dual, empreses i instituts comparteixen teoria i pràctica en la formació de l’alumnat. L’objectiu és apropar el món laboral a les aules fent que l’alumnat seleccionat realitzi pràctiques retribuïdes a l’empresa amb una beca salari o contracte laboral.

Al Prat, l’Institut Ribera Baixa II ha formalitzat acords amb les empreses Nestlé, DHL i Decathlon per oferir places per a alumnes del CFGS (cicle de formació de grau superior) de transport i logística. També es fa l’FP dual al CFGM (cicle de formació de grau mitjà) de jardineria i floristeria amb el Gremi de Jardineria de Catalunya, Parcs i Jardins de Barcelona, Moix Jardineria i Ambientàlia Gestió Ambiental.

En el cas de l’Institut Illa dels Banyols, les primeres places d’FP dual han estat per a alumnes del CFGS d’automatització i robòtica industrial, gràcies a la col·laboració de Nissan. A més, ha estat el primer centre de tot l’Estat que ha signat un acord amb Gas Natural Fenosa per poder oferir 20 places d’FP dual per a alumnes del CFGS de manteniment d’instal·lacions tèrmiques i de fluids. S’adaptaran espais de l’institut per a un nou taller, equipat amb material i equips cedits per l’empresa.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 16 maig, 2024 - 13:45

Neix la Taula per a la Interculturalitat del Prat

L’any 2005, es va constituir la Taula de Nova Ciutadania. Un òrgan ciutadà, de caràcter consultiu, que va néixer amb l’objectiu de desenvolupar accions i iniciatives qu...
horari_sales_estudi_24.png

dimecres, 15 maig, 2024 - 10:00

Horaris especials a les Sales d’Estudi

Maig i juny adapta els seus horaris a l'època d'exàmens

dimarts, 14 maig, 2024 - 14:30

La Cantata torna a omplir el CEM Julio Méndez per "Canviar-ho tot”

Sota el lema “Canviar-ho tot”, sis-cents alumnes van participar en la 20a...