Esteu aquí

Comença un concurs per a la recollida selectiva de piles en escoles

L'objectiu és sensibilitzar la ciutadania de l'impacte ambiental que representen

dimarts, 14 abril, 2015 - 11:43

Ja ha començat el concurs a quatre escoles del Prat per tal de potenciar la recollida de piles. L'activitat es fa a les escoles Charles Darwin, Josep Tarradellas,  Jaume Balmes i El prat del Llobregat 1.

La campanya s'emmarca dins la campanya que realitza l'ARC (Agencia de Residus de La Generalitat de Catalunya) i la despesa va a càrrec dels productors de piles, segons el principi de responsabilitat del productor de residus establert per la Unió Europea.

A les quatre escoles participants s'hi han instal·lat uns contenidors - anomenats Apilo XII - per recollir el màxim nombre de piles. L'objectiu és promocionar la recollida de piles entre la ciutadania i tenir present el gran impacte que tenen sobre el medi ambient: estan composades de materials perillosos com el mercuri o el carboni-zinc, de manera que una sola pila de botó pot arribar a contaminar fins a 600 m3 d'aigua.

Les tres escoles de Catalunya que recullin més piles guanyaran uns premis de 1.000, 1.500 i de 2.500 €, destinats a alguna activitat de l'escola.

Compartir

Noticies relacionades

Bus Platja

divendres, 26 abril, 2024 - 13:00

La platja es reorganitza davant del tancament judicial del vial al trànsit privat: guinguetes concentrades al principi i reforç dels autobusos

Davant de la prohibició en ferm per part del Tribunal Superior de Justícia de...
Sant Jordi 2024

dimecres, 24 abril, 2024 - 14:00

Centenars de persones surten al carrer per celebrar la diada de Sant Jordi al Prat

El Parc de Fondo d’en Peixo es consolida com a centre neuràlgic d’unes...