Esteu aquí

L'Ajuntament subvenciona empreses i entitats perquè contractin aturats

També estableix ajuts a persones desocupades que s'estableixin com a autònomes o en règim de cooperativa

dimarts, 11 novembre, 2014 - 09:24

L'Ajuntament del Prat ha aprovat aquest dilluns l'atorgament de subvencions a empreses i entitats de la ciutat per a la contractació de persones del Prat que estiguin en atur. Les subvencions aprovades aquesta setmana tenen un import global de 16.000 € i seran atorgades a un total de vuit empreses i entitats de la ciutat. A dia d’avui, més de 60 empreses i entitats del Prat s’han acollit al Pla de Mesures Extraordiàries 2015. Aquest ajuts han suposat que, des del mes de febrer passat, s’hagin contractat a 82 persones en situació d’atur, la qual cosa ha suposat un ajut global de prop de 180.000 €.

D'altra banda, l'Ajuntament també ha aprovat aquesta setmana atorgar subvencions a persones en atur de la nostra ciutat que s'estableixin com a treballadores autònomes o en règim de cooperativa de treball associat, per a la posada en marxa d'una activitat econòmica. Les subvencions aprovades dilluns tenen un import total de 8.000 € i s'atorgaran a quatre persones a parts iguals. En termes globals, des del mes de febrer un total de  73 persones en situació d’atur han iniciat un projecte d’autoocupació d’economia social i cooperativa i s’han beneficiat d’un ajut global de 146.000 €.

Formació de persones en atur
L'Ajuntament ha rebut una subvenció de 155.000 € del Servei d'Ocupació de Catalunya per a la realització del programa Treball i Formació de persones aturades. Aquesta subvenció es destinarà a la contractació de 17
persones desocupades que ja hagin esgotat totes les prestacions o subsidis.

Aquest programa pretén afavorir la inserció laboral i millorar l'ocupabilitat d'aquestes persones mitjançant la seva contractació per part d'entitats locals per a la realització de treballs de caràcter públic i interès social. També hauran d'assistir a accions formatives.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 19 abril, 2024 - 13:00

L’alumnat de 4t d’ESO fa un tastet dels cicles formatius de grau mitjà

Alumnat de nou instituts de secundària visita els instituts d’FP de la ciutat...