Esteu aquí

Sentit i sensibilitat

divendres, 20 desembre, 2002 - 01:00

Està bé portar a terme operacions urbanístiques a qualsevol municipi; de fet, és l' obligació de l'Ajuntament com a administrador dels fons públics; però cal fer-ho bé, no només de cara a la galeria, han d'ésser reformes no només boniques, sinó funcionals, fetes amb bons materials, que durin i que siguin fàcils de mantenir.
També és veritat que els espais públics marquen la personalitat d'un poble. Per tant, quan s'encarreguen els projectes, cal deixar clar des de l'inici quines coses es volen conservar perquè formen part d'allò que col·lectivament ens estimem, i qui fa l'encàrrec ha de marcar l'inici d'allà per on ha de passar el projectista amb tota la seva força tècnica i creativa,  contràriament s'indueix a  errors per no haver posat en valor certes coses.
És el cas de l'avinguda del Canal; evidentment que queda millor ara que quan no s'hi havia fet quasi res, però en canvi no s'ha tingut l'encert de conservar la integritat dels jardins del Fondo d'en Peixo, una peça geomètrica amb personalitat pròpia, feta sota la influència de la tradició de la jardineria catalana d'en Rubió i Tudurí, que havia estat influenciada per la tradició francesa de la mà d'en Forestier, quan va col·laborar en la jardineria de la muntanya de Montjuïc per a l' Exposició Internacional de Barcelona de l'any 1929.
També és una pena que no es pensi en actuacions integrals i no s'hagi pensat  que era el moment d'arranjar la piscina vella, que està situada a la mateixa zona i que presenta unes condicions de conservació lamentables.
El mateix va  passar  quan es van arranjar les cases d'en Puig.  No posem en qüestió la seva conservació i nova funció, però sí els criteris amb els quals es va arranjar l'exterior i la desídia a conservar certes peces del que era una forma de vida abocada a l'exterior, com el pou o el forn comunals, per no esmentar que es podia haver conservat la textura exterior de pedra o bé, si es decidia pintar la façana, fer-ho del que havia estat el seu color, que és el blanc.
També és important resoldre altres aspectes no tan estètics com una plaça o un equipament, es tracta del famós carril "bici" que fa tants anys que busquem enmig de les promeses electorals i, per exemple, cal resoldre  com accedir des del nucli urbà fins al camí del Sorral pel marge esquerre del riu, sense haver-se de jugar la vida entre el pont del tren i la rotonda d'entrada al Prat des de l'autovia.
És veritat que l'urbanisme marca la vida i personalitat d'un poble i, per tant, més enllà de la foto i el dia de la inauguració, cal pensar i actuar amb més sentit i sensibilitat.

Felip-Neri Gordi.
Portaveu del Grup Municipal de CiU

Compartir

Noticies relacionades

Ple municipal abril 2024

dijous, 25 abril, 2024 - 21:30

El plenari municipal condemna el triple assassinat masclista del passat 9 d’abril i renova el seu compromís amb la lluita feminista

Diversos punts relatius a l’allotjament d’urgència i a l'empresa pública Prat...

dimecres, 10 abril, 2024 - 21:00

L’Ajuntament decreta tres dies de dol i suspèn els actes lúdics i al carrer fins divendres

“El Prat serà sempre una ciutat antimasclista”, declara l’alcalde Lluís Mijoler

dimecres, 10 abril, 2024 - 18:15

La ciutadania del Prat omple la plaça de la Vila en rebuig a les violències masclistes

Centenars de persones es concentren en senyal de condemna i de dol pels...