Esteu aquí

El joc compartit és més divertit

dilluns, 4 novembre, 2002 - 01:00

El joc compartit és més divertit

El Centre d'Esplai El Globus es va fundar l'any 1984 per cobrir les necessitats educatives dels infants de 3 a 16 anys del barri Sant Jordi, una zona de la ciutat amb moltes famílies immigrades i on els infants i joves no tenien moltes ofertes per viure el seu temps d'oci. Actualment, el barri creix amb la construcció de nous habitatges i equipaments, així com amb zones verdes i d'esbarjo.

El coneixement de l'entorn i les seves problemàtiques ha possibilitat que al CE El Globus apostem, des de l'educació no formal, per la formació integral de l'infant, tot reforçant valors, imprescindibles per a la seva evolució, que en el seu entorn més proper podrien no adquirir, com ara la tolerància, la solidaritat, la integració social i multicultural, el respecte cap a ells mateixos i en vers els altres, l'autoestima... Tot això ajudant-los a ser crítics i emprenedors.
Cada any elaborem un projecte pedagògic del curs, ampli i obert a l'actualitat i a les necessitats dels infants i dels joves. Aquest projecte és el punt de partida de les diferents activitats. Procurem sempre treballar tenint en compte les noves tendències, procurant seguir els canvis socials amb activitats innovadores, apropant-nos així a les seves inquietuds. Al llarg del curs fem esplai diari, de dimarts a divendres a la tarda, i esplai de dissabtes. Aquest esplai és molt complet, i en ell procurem treballar valors com la presa de responsabilitats, la capacitat de decisió pròpia o el fet de compartir amb els altres. Amb els infants de més edat ens centrem en temes com l'organització i la capacitat de gestió i de resolució de problemes i reptes. A vegades també fem petites excursions.
A més dels serveis que hem descrit, també n'oferim altres al barri, com per exemple l'acollida i recollida a les escoles, activitats extraescolars, menjadors escolars, etcètera. Així procurem transmetre una sèrie d'hàbits i habilitats mitjançant tallers, jocs, cançons, balls, teatre, xerrades, excursions, colònies, campaments, casals, festes...
Paral·lelament, participem activament en actes de ciutat, com són el Pratifolk, el Pratijoc o el Carnestoltes, i col·laborem amb la resta d'entitats del barri Sant Jordi en l'organització de diversos esdeveniments.
Com a centre formem part de la Comissió d'Entitats de Lleure de la ciutat, creada l'any 2001, juntament amb la resta d'esplais i agrupaments escoltes del Prat. Des d'aquesta comissió coordinem diverses activitats i treballem per l'evolució i el reconeixement social de la nostra tasca. Igualment, som part de la Federació Catalana de l'Esplai.
Per a les famílies i infants que estiguin interessats en venir al nostre esplai, us recordem que des del passat dia 16 de  setembre està obert el període d'inscripció, que de fet dura tot l'any. Les activitats començaran ben aviat: el dia 1 d'octubre. L'equip de professionals del Centre d'Esplai El Globus està format per catorze monitors i monitores, a més de tres responsables pedagògics, tots nosaltres degudament formats i amb experiència en el camp de l'educació en el lleure. Amb moltes ganes i il·lusió fem una tasca continuada amb els infants i les famílies, ja que creiem que en la societat individualista i materialista en què vivim és molt important que els infants aprenguin a conviure i a compartir.
CE El Globus

Compartir

Noticies relacionades

Reunió Xarxa Salut Mental

dilluns, 29 abril, 2024 - 12:30

Es posa en marxa un grup terapèutic d’acompanyament al dol per a joves de la ciutat

Es durà a terme els dilluns, de 15:15 a 16:45 h, al centre cívic Sant Jordi –...
Sant Jordi 2024

dimecres, 24 abril, 2024 - 14:00

Centenars de persones surten al carrer per celebrar la diada de Sant Jordi al Prat

El Parc de Fondo d’en Peixo es consolida com a centre neuràlgic d’unes...

dimarts, 23 abril, 2024 - 17:30

El Festival Jove AltraVeu arriba a la seva 12a edició!

L'esdeveniment està organitzat per i per al jovent del municipi