Esteu aquí

25 anys de planificació familiar

TEMES: Persones,Dones

El Servei Municipal de Planificació Familiar celebra el 25è aniversari.

divendres, 1 març, 2002 - 01:00

Va ser el març de 1977 quan es va inaugurar aquest servei,  el primer centre de planificació  familiar d'Espanya. Un grup  de dones motivades i amb molta il·lusió van posar  en marxa un servei adreçat  a les dones, que oferia  informació envers la sexualitat  i els mètodes anticonceptius,  que no van legalitzar-se fins  uns anys desprès. També la  interrupció de l'embaràs podia  ser castigada i, per evitar-ho,  calia viatjar clandestinament  a Londres. Passades les  eleccions municipals de l'any  1979, s'aconseguí integrar  el servei a la xarxa pública. 
Al llarg de tots aquests anys  s'han desenvolupat diferents  projectes: prevenció del càncer  ginecològic i de mama,  atenció a la menopausa,  prevenció dels embarassos  no desitjats, campanyes  d'educació i col·laboracions  amb associacions. L'any  1989, sorgí el SISA, Servei  d'Informació Sobre Sexualitat  i Anticoncepció per a joves. 
Aquest programa preveu  la participació de la família  i dels educadors en la  formació i educació sexual  del jovent. En aquests 25  anys les necessitats han anat  canviant. Avui podem accedir  a molta informació, comprar  anticonceptius i, no cal viatjar  per interrompre un embaràs,  perquè la llei ho permet. 
Tot i així, fora dels supòsits  d'avortament contemplats  en la llei, aquest i els mètodes  anticonceptius no estan  assumits per la sanitat pública. 
Ja en el segle XXI encara hem de lluitar per normalitzar  la sexualitat i de les diferents opcions personals. 

 

Equip De Planificació Familiar

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 17 maig, 2024 - 13:15

El Plenari de la Taula Local d’Infància i Adolescència fa balanç dels dos primers anys d’existència i fixa el repte de futur

El foment del benestar digital en el bon ús de les pantalles centrarà la...

dijous, 16 maig, 2024 - 13:45

Neix la Taula per a la Interculturalitat del Prat

L’any 2005, es va constituir la Taula de Nova Ciutadania. Un òrgan ciutadà, de caràcter consultiu, que va néixer amb l’objectiu de desenvolupar accions i iniciatives qu...
horari_sales_estudi_24.png

dimecres, 15 maig, 2024 - 10:00

Horaris especials a les Sales d’Estudi

Maig i juny adapta els seus horaris a l'època d'exàmens