Esteu aquí

Del que pot i vol fer cada Administració per les dones

TEMES: Persones,Dones

divendres, 1 març, 2002 - 01:00

A ICV, i especialment les persones que treballem a l'àmbit local, creiem que el 8 de març és plenament vigent i que s'ha d'aprofitar per continuar reivindicant molts aspectes que encara no estan resolts, en el camí de la igualtat entre els sexes. S'ha lluitat molt i s'ha aconseguit molt. Enrere ha quedat la reivindicació demanant el vot femení; no tan enrere aquella frase que deia: "nosaltres parim, nosaltres decidim". L'accés de la dona al treball és ja un fet i la consecució de determinades quotes femenines de poder, encara que tímida, comença a ser també una realitat. Però encara hem de continuar reivindicant aspectes com l'oportunitat d'accés i promoció de les dones en la feina, la igualtat de sous per treballs iguals o la no discriminació per raó d'embaràs o maternitat. La nostra societat necessita ordenar els temps dels treballs de manera més justa i equitativa. Durant dècades l'objectiu de la classe treballadora ha estat aconseguir jornades laborals de vuit hores, per tal de tenir-ne vuit més per al descans i vuit més per a l'oci. Doncs bé, el temps lliure de les dones continua ple d'un treball ni remunerat ni reconegut, el de l'atenció als altres.
L'Administració local ha superat l'organització testimonial de determinats actes el 8 de març: els municipis canalitzem els desigs i les necessitats de les dones i estem propiciant la seva participació activa a nivell social; hem creat serveis d'atenció especialitzada en l'aspecte jurídic, psicològic i de tractament de la violència domèstica, i estem facilitant l'accés de les dones a la cultura, l'esport, la formació o la feina. I cal que se sàpiga que poca cosa més podem fer, perquè la veritable responsabilitat, i les competències i els recursos econòmics per afavorir la igualtat de gènere, els tenen les administracions superiors.
L'Administració estatal hauria de revisar les lleis laborals i de la seguretat social, fer-les més favorables a les dones i establir mecanismes eficaços de lluita contra la violència de gènere. L'Administració autonòmica hauria d'incrementar el nombre de places públiques de llars d'infants i de residències d'avis. Aquests són només exemples del que poden, si volen, fer les altres administracions públiques.
El 8 de març volem propostes i alternatives per a la igualtat i no discursos retòrics o hipòcrites que de ben segur algú o alguna pronunciarà aquell dia.

Ma José Albaladejo
Portaveu del Grup Municipal d'IC-V.

Compartir

Noticies relacionades

Reunió Xarxa Salut Mental

dilluns, 29 abril, 2024 - 12:30

Es posa en marxa un grup terapèutic d’acompanyament al dol per a joves de la ciutat

Es durà a terme els dilluns, de 15:15 a 16:45 h, al centre cívic Sant Jordi –...
Sant Jordi 2024

dimecres, 24 abril, 2024 - 14:00

Centenars de persones surten al carrer per celebrar la diada de Sant Jordi al Prat

El Parc de Fondo d’en Peixo es consolida com a centre neuràlgic d’unes...

dimarts, 23 abril, 2024 - 17:30

El Festival Jove AltraVeu arriba a la seva 12a edició!

L'esdeveniment està organitzat per i per al jovent del municipi