Esteu aquí

Nadal al Prat, de tot i més

Per tercer any consecutiu, els nens i nenes del Consell d'Infants del Prat han dissenyat el pessebre de la plaça de la Vila. I per segon any consecutiu, l'han fet un grup de gent gran, que aquest any no s'han limitat a pintar, sinó que fins i tot han construït les cases i els complements, amb l'ajuda de la Brigada d'Obres de l'Ajuntament i de dues monitores.

dimarts, 1 gener, 2002 - 01:00

Enguany, com ja heu vist, el pessebre està dedicat als oficis, i els avis i àvies han construït diverses cases, cadascuna per a un ofici: la del fuster (amb totes les seves eines en miniatura), la del ferrer, la del terrissaire, la del moliner (amb una sínia que gira impulsada per un raig d'aigua). Han utilitzat tot tipus de materials. Alguns, com les canyes, les han anat a recollir vora del riu. El pessebre restarà a la plaça de la Vila fins al 7 de gener. En la seva inauguració van cantar els alumnes de l'escola Bernat Metge i la coral de l'institut Baldiri Guilera. Uns 1.300 escolars ja han visitat el pessebre, guiats per una monitora que, amb un titella que representa un peix del riu, els ha anat explicant un conte sobre els valors de l'amistat i la solidaritat.

Cavalcada de Reis
Ja s'acosten els Reis. Prepareu les bosses i feu bondat. Ja podeu anar tancant les cartes, perquè, com cada any, el patge reial es passejarà pels barris del Prat per recollir-les i fer-les arribar amb prou temps a SSMM els Reis Mags. Les associacions de veïns, entitats culturals, esportives, juvenils, comerços... són els llocs on els trobareu.
El dia 5 de gener, a les 17.30 hores i a la zona esportiva Estruch, arribaran en helicòpter, els Reis Mags d'Orient, Melcior, Gaspar i Baltasar. Allà seran rebuts per les autoritats de la ciutat i per tots els qui vulguin acostar-s'hi. Des de l'Estruch es traslladaran en cotxes de luxe al barri de Sant Cosme, on els esperaran les carrosses reials per iniciar el tradicional recorregut per la ciutat, a les 18.30 hores. Davant de l'Ajuntament, cap a les 20 h., la comitiva reial serà rebuda per tota la gent que hagi volgut escoltar un any més la llegenda dels Reis Mags, escrita i interpretada per Fermí Herrero. Ses Majestats es dirigiran al balcó reial, des d'on llançaran el seu missatge. La rebuda acabarà amb un espectacular castell de focs, però no així la festa, perquè després anirem cap a casa, a dormir aviat per tal de no dificultar la tasca a Melcior, Gaspar i Baltasar.
No seria possible l'organització de totes aquestes activitats sense la tasca desinteressada i voluntària d'aproximadament 60 entitats de la ciutat.

Pastorets
Els dies 22 i 30 de desembre, a les sis de la tarda, tindrem l'oportunitat de veure, al teatre Modern, la versió dels Pastorets que va fer Ramon Pàmies, L'estel de Natzaret, amb una partitura del mestre Estalella. Amb il·lusió i entusiasme un grup de persones inquietes i amants de la tradició del nostre país s'han animat a reviure aquests Pastorets. L'ajut ha vingut de totes bandes. Des de l'Ajuntament fins al col·laborador més anònim, passant per la Casa de Aragón, els Amics de l'Art, la coral Lo Llobregat de les Flors, Àngel García, Xavier Miralles, Josep Alonso, Fermí Marimón, Màrius i Valentí Vilà. En total, seran més de 50 les persones que pujaran dalt de l'escenari. L'entrada costarà 500 ptes (3,01o ).

Posa't la gorra
Coincidint amb la inauguració del pessebre, es va presentar la campanya "Posa't la gorra", en solidaritat amb els nens i nenes malalts de càncer. Els membres del Consell d'Infants van repartir gorres entre els nens i nenes que hi havia a la plaça en aquell moment. La campanya, impulsada per la Regidoria de Sanitat de l'Ajuntament, inclou un regal: tots els nens que el 22 de desembre vagin al zoo de Barcelona amb la gorra posada hi podran entrar de franc.

Desigs i campanyes
El Consell d'Infants ha elaborat i repartit postals plastificades amb desigs escrits o dibuixats, que s'han penjat als arbres del pessebre i aparadors de molts botiguers. A més, han impulsat la campanya "A prop teu", dedicada als nens que, per culpa de la guerra, pateixen fam i necessitats. La campanya ha consistit a repartir per escoles, esplais, entitats, i clubs, unes cartolines en què tothom ha pogut escriure, dibuixar o compondre el que ha volgut. Les cartolines es lliuraran a la Unicef.
D'altra banda, diversos nens i nenes del Consell d'Infants han visitat, com l'any passat, la residència d'avis del carrer Penedès, on van lliurar i llegir tot de cartes escrites per infants de les escoles adreçades a avis imaginaris. Els nens i nenes també van guarnir l'arbre de Nadal de la residència.
Finalment, cal fer esment de la campanya de dinamització del comerç local, que sota el lema M'agrada, on ho has comPRAT?, demana als veïns que facin les compres a la nostra ciutat.

2a Fira de Nadal
El pessebre ha estat acompanyat per la 2a Fira de Nadal. Un grup d'àvies i avis han muntat quatre paradetes a la plaça de la Vila, on han venut diversos productes fets per elles. Els beneficis de les vendes es destinaran a una associació benèfica. Una parada estava dedicada a la gastronomia, una altra a l'art floral, i les altres dues a objectes d'artesania i de regal. E.P.

Compartir

Noticies relacionades

centric_lectura_gemma ruiz

divendres, 26 abril, 2024 - 11:30

Recta final del Primavera de llibres i lletres al Cèntric

L’escriptora i periodista Gemma Ruiz presentarà el seu llibre “Les nostres...

dijous, 25 abril, 2024 - 16:00

Jardins de la Pau, un espai per a la creació, el coneixement i la celebració de la dansa

Aquesta disciplina artística, protagonista durant el mes d’abril al Prat

dijous, 25 abril, 2024 - 12:00

En marxa el "Connecta Jove" als Centres Cívics de la ciutat

Alumnat de diferents instituts imparteix sessions sobre eines digitals als...