Esteu aquí

Les obres del metro arriben al Prat

L'arribada del metro a la nostra ciutat ja no tan sols figura en els papers, sinó que ja s'ha començat a treballar sobre el terreny, amb sondatges i prospeccions del subsòl.

dissabte, 1 novembre, 2003 - 01:00

Gestió d'Infraestructures, SA (GISA), empresa que gestiona obres públiques de la Generalitat, ha encarregat a la unió temporal d'empreses formada per FCC Construcción, Scrinser SA, Obrascon, Huarte, Laín, Ferrovial-Agromán i Copisa les obres de construcció del primer tram de la línia L-9 del metro, Parc Logístic - Aeroport.

Aquesta empresa adjudicatària, abans de començar les obres, ha de dur a terme un seguit de prospeccions geotècniques, consistents a obrir fosses pedològiques i fer sondatges, amb la finalitat de comprovar la composició del terreny on s'han de fer les excavacions de l'obra i per on passaran els túnels del metro.

No obstant això, cal remarcar que aquest tram adjudicat és actualment objecte de modificacions de traçat entre l'avinguda de la Mare de Déu de Montserrat i la plaça de Catalunya, a fi que la línia passi per la futura estació intermodal, que s'ubicarà a prop de l'actual de rodalia de RENFE, i en la qual tindrà una parada.

Al mes de setembre passat es van començar a fer les prospeccions a les zones en les quals no hi ha hagut cap canvi de traçat respecte del projecte inicial, com ara Sant Cosme i la plaça de Catalunya. Els treballs continuen, especialment a les zones on s'ubicaran les estacions, els punts de ventilació dels túnels i les zones logístiques de les obres.

Compartir

Noticies relacionades

Bus Platja

divendres, 26 abril, 2024 - 13:00

La platja es reorganitza davant del tancament judicial del vial al trànsit privat: guinguetes concentrades al principi i reforç dels autobusos

Davant de la prohibició en ferm per part del Tribunal Superior de Justícia de...
Sant Jordi 2024

dimecres, 24 abril, 2024 - 14:00

Centenars de persones surten al carrer per celebrar la diada de Sant Jordi al Prat

El Parc de Fondo d’en Peixo es consolida com a centre neuràlgic d’unes...