Esteu aquí

Els estranys vols

Els estranys vols d'un avió militar sobre la ciutat del Prat durant el mes de juliol tenen una explicació: el calibratge dels nous sistemes de navegació aèria de l'aeroport.

dimarts, 1 juliol, 2003 - 02:00

L'ampliació de l'aeroport, especialment l'allargament de la pista principal i la construcció de la tercera pista, ha comportat la instal·lació de noves antenes localitzadores dels avions que es disposen a aterrar. La posada en marxa d'aquests sistemes requereix uns vols de prova o calibratge per comprovar que funcionen correctament.

Aquests vols els fa un avió militar model Mystere Falcon 900 que s'intercala entre les aeronaus comercials que aterren a les pistes i, fins i tot, fa passades poc habituals que poden sorprendre la gent que s'adoni de la seva presència al cel o senti el soroll dels seus motors.

Els vols de calibratge van començar el dia 18 de juny passat i acabaran el 23 de juliol. El dia en què els ciutadans del Prat podran percebre més clarament aquestes maniobres serà el pròxim 16 de juliol, quan el Mystere calibri la gran antena situada des de fa algunes setmanes al cap de la pista principal, tocant a la carretera d'accés a la platja, que és omnidireccional (controla tot l'espectre espacial dels voltants, amb enfocaments cada deu graus). Alguns d'aquests vols es faran sobre el nucli urbà, però no representen cap perill per als ciutadans.

La resta d'antenes se situen a l'altre extrem de la pista principal, a tots dos extrems de la tercera pista i en altres llocs de la instal·lació aeroportuària que ho requereixin.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 19 abril, 2024 - 13:00

L’alumnat de 4t d’ESO fa un tastet dels cicles formatius de grau mitjà

Alumnat de nou instituts de secundària visita els instituts d’FP de la ciutat...