Esteu aquí

S'instal·larà al Prat un centre de formació en logística i transport d'àmbit universitari

TEMES: Educació

La Casa de la Vila va acollir la roda de premsa de presentació.

diumenge, 1 juny, 2003 - 02:00

El conveni l'han signat l'Ajuntament del Prat, la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), l'Autoritat Portuària de Barcelona (APB) i el Centre Intermodal de Logística (CILSA). El centre, que hauria de començar a funcionar l'any 2006, treballarà en tres camps, tots ells vinculats a la logística i el transport: la formació universitària, la formació contínua i la recerca tecnològica. La seva construcció espera comptar amb ajuts econòmics dels fons europeus Feder, així com aportacions de les empreses del sector i ajuts i subvencions d'altres administracions.

Resposta al Pla Delta

Aquest centre és una de les respostes del Prat al desenvolupament del Pla Delta, que suposarà la implantació en el municipi de moltes i molt potents empreses i operadors dels camps de la logística (emmagatzematge i tractament de mercaderies) i el transport. L'ampliació del port i de l'aeroport en són els principals motors. Segons diferents estudis, en els propers 20 anys es podrien crear al Prat al voltant de 40.000 llocs de treball, molts d'ells relacionats amb els camps esmentats.

El campus del Prat, que s'ubicarà a la zona sud del municipi, vol esdevenir una referència a nivell internacional (no n'hi ha cap a l'Estat, i només tres a Europa). L'Ajuntament ja treballa amb la idea d'instal·lar-hi un centre d'ID + I (investigació, desenvolupament i innovació) i un CTT (centre de transferència de tecnologia), de manera que la connexió entre la universitat i les empreses sigui el més fluïda possible.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 30 abril, 2024 - 13:45

El Prat acollirà diverses activitats per continuar lluitant contra la LGTBIFòbia

El proper dia 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. Una diada que pretén co...

dimarts, 30 abril, 2024 - 08:45

L’Institut Escola del Prat protagonitza una nova entrega d’“El món a 150 cm”

L’alumnat de 6è de Primària del centre va enregistrar dimecres el tercer...

dilluns, 29 abril, 2024 - 14:30

Les AFA encaren el tram final del curs amb els projectes a ple rendiment

Al Prat hi ha 20 associacions de famílies d’alumnes, amb prop de 5.000 nuclis...