Esteu aquí

Seguretat viària: una prioritat de la Policia Local.

L'any 2002 a la Unió Europea hi va haver 40.000 morts per accidents de trànsit. A Catalunya, el Pla Català de Seguretat Viària pretén conscienciar i treballar per reduir la sinistralitat viària.

diumenge, 1 juny, 2003 - 02:00

En el cas del Prat, la Policia Local, en concordància amb totes les directrius que es marquen des d'administracions superiors, estableix un seguit de campanyes disciplinàries que pretenen conscienciar la població de la correcta forma d'actuar i funcionar, com a mesura de prevenció. Entre aquestes campanyes destaquen les següents:

· Controls de velocitat durant febrer i març amb un vehicle amb radar. Es van controlar 4.296 vehicles, dels quals un 11,3% van cometre infraccions.

· Campanya de disciplina viària durant abril i maig, amb 877 denúncies i 141 vehicles retirats amb la grua.

· Campanya de fums i gasos, durant una setmana d'abril, amb 220 vehicles controlats, dels quals es va sancionar el 4,1%.

· Campanya d'inspecció del transport escolar, durant el novembre, amb el control de 40 vehicles i 15 infraccions (sobre tot manca d'autoritzacions administratives i d'assegurances).

Nova ordenança municipal de circulació

El Ple municipal del 2 d'abril va aprovar la nova ordenança municipal de circulació de vianants i de vehicles, que pretén, d'una banda, complementar el marc jurídic previst sobre trànsit i seguretat viària dins de zona urbana i, d'una altra, adaptar-la a la vida quotidiana a fi de regular les situacions que tenen lloc a la xarxa viària del municipi.

L'ordenança vol contribuir a la millora de la seguretat viària, com els riscos que pot ocasionar l'estacionament indegut, la regulació d'estacionaments per a persones amb mobilitat reduïda, els vehicles abandonats, les limitacions de sorolls produïts per vehicles... L'ordenança també regula la càrrega i descàrrega, la velocitat permesa, els supòsits d'immobilització, la retirada de vehicles de la via pública i la circulació de vianants i bicicletes.

Redacció

Compartir

Noticies relacionades

Itinerari i mirador delta del Llobregat

divendres, 20 setembre, 2024 - 10:00

El Prat gaudirà d’un altre mirador i d’un nou itinerari adequat gràcies al Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació Costa Barcelona Delta Llobregat

El projecte global, liderat per la Diputació de Barcelona i en què participa...
Nou X2 Express

dimarts, 17 setembre, 2024 - 12:30

El Pratexprés funcionarà també els caps de setmana

La nova línia X2 substitueix la 165 per oferir un servei més ràpid i major...

dijous, 12 setembre, 2024 - 17:45

Nova programació de tallers i activitats de la Jugateca Ambiental de tardor

Diumenge, i fins al mes de desembre, comença un nou cicle d’activitats a les...