Esteu aquí

Plaça dissenyada pels veïns.

La gran plaça que es construirà entre els carrers de Riu Túria, Riu Anoia i Riu Xúquer, en la qual s'aixecarà el futur edifici judicial de la ciutat, es dissenyarà amb les aportacions del veïnat.

dijous, 1 maig, 2003 - 02:00

Per iniciativa del Consell de Participació Veïnal de Sant Cosme, s'ha establert un sistema de participació semblant al que es va aplicar per dissenyar l'Eixample Nord del Prat, un sistema homologat per la Unió Europea i conegut com a Kevin Lynch. De la mateixa manera que es va fer aquella vegada, l'empresa Desenvolupament Comunitari també s'ha encarregat de seleccionar els participants (una mostra representativa de la composició social del barri), que han participat en tallers de debat als quals han aportat idees per dissenyar la plaça.

Aquestes propostes han estat traslladades als plànols per l'arquitecta urbanista Bettina Schaeffer, que ha elaborat una proposta final que es presentarà a tot el veïnat en una sessió oberta el dia 28 d'abril. Amb aquesta proposta de disseny com a punt de partida, l'Ajuntament elaborarà el projecte definitiu de la plaça, el nom de la qual també sortirà de les aportacions dels participants en els diferents tallers, que en total han aplegat una quarantena de veïns i veïnes del barri.

Paral·lelament, els centres educatius de Sant Cosme també han recollit idees dels escolars per dissenyar la plaça, un procés del qual han estat informats pels professors que han participat en els tallers.

Aquests tallers són una activitat més del desplegament del Consell Veïnal, el qual, en col·laboració amb el Pla d'Actuació Municipal de Sant Cosme, ha començat a dur a terme actuacions concretes, com tallers o comissions sobre temes com ara seguretat, educació o l'elaboració del butlletí del Consell Veïnal.

Compartir

Noticies relacionades

Bus Platja

divendres, 26 abril, 2024 - 13:00

La platja es reorganitza davant del tancament judicial del vial al trànsit privat: guinguetes concentrades al principi i reforç dels autobusos

Davant de la prohibició en ferm per part del Tribunal Superior de Justícia de...
Sant Jordi 2024

dimecres, 24 abril, 2024 - 14:00

Centenars de persones surten al carrer per celebrar la diada de Sant Jordi al Prat

El Parc de Fondo d’en Peixo es consolida com a centre neuràlgic d’unes...