Esteu aquí

La universitat arriba al Prat

TEMES: Educació

D'aquí a pocs anys, la nostra ciutat acollirà un centre de formació de logística i transport d'àmbit universitari, que formarà part d'un campus que s'ubicarà al sud del nucli urbà, al costat del parc Nou.

dimarts, 1 abril, 2003 - 02:00

Fa pocs dies s'ha signat el conveni que ho farà possible, entre l'Ajuntament del Prat, la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), l'Autoritat Portuària de Barcelona (APB) i el Centre Intermodal de Logística (CILSA). El conveni estableix que el projecte hauria d'estar finalitzat la tardor de 2006, de manera que el centre pogués començar plenament la seva activitat durant el curs 2006-2007.

Aquest centre treballarà en tres camps, tots ells vinculats a la logística i el transport: la formació universitària, la formació contínua i la recerca tecnològica. La seva construcció, que impulsa l'Ajuntament del Prat, espera comptar amb ajuts econòmics dels fons europeus FEDER, així com aportacions de les empreses del sector i ajuts i subvencions d'altres administracions.

Aquest centre d'àmbit universitari és una de les respostes del Prat al desenvolupament del Pla Delta, que suposarà la implantació al nostre municipi de moltes i molt potents empreses i operadors dels camps de la logística (emmagatzematge i tractament de mercaderies) i el transport. L'ampliació del port i de l'aeroport en són els principals motors. Segons diferents estudis, en els propers 20 anys es podrien crear al Prat al voltant de 40.000 llocs de treball, molts d'ells relacionats amb els camps esmentats, per la qual cosa cal formar als potencials professionals en tots els nivells: inicial, cicles mitjà i superior, universitari, formació contínua... I quan més a prop estiguin els centres de formació de les empreses, millor.

El campus del Prat vol esdevenir una referència a nivell nacional i internacional, per la qual cosa l'Ajuntament ja treballa amb la idea d'instal·lar-hi un centre d'ID + I (investigació, desenvolupament i innovació) i un CTT (centre de transferència de tecnologia), de manera que la connexió entre la universitat i les empreses sigui el més fluïda possible.

Però, a més, es pretén que el campus es completi amb la instal·lació d'altres tipus de formació, com l'ocupacional i els cicles formatius de grau mitjà i superior de logística, transport i aeromecànica (en aquest darrer camp, cal recordar que la zona de tallers i manteniment d'aeronaus de l'aeroport ampliat estarà a tocar del campus).

El conveni preveu la creació d'un instrument jurídic que promogui, desenvolupi, gestioni i difongui els estudis i les accions formatives, així com les activitats de recerca i investigació. Aquest ens gestor propiciarà l'entrada d'altres institucions o entitats que ho sol·licitin a fi i efecte de consolidar el projecte amb la màxima amplitud.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 30 abril, 2024 - 13:45

El Prat acollirà diverses activitats per continuar lluitant contra la LGTBIFòbia

El proper dia 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. Una diada que pretén co...

dimarts, 30 abril, 2024 - 08:45

L’Institut Escola del Prat protagonitza una nova entrega d’“El món a 150 cm”

L’alumnat de 6è de Primària del centre va enregistrar dimecres el tercer...

dilluns, 29 abril, 2024 - 14:30

Les AFA encaren el tram final del curs amb els projectes a ple rendiment

Al Prat hi ha 20 associacions de famílies d’alumnes, amb prop de 5.000 nuclis...