Esteu aquí

Tornar a començar

divendres, 1 octubre, 2004 - 15:30

Tornar a començar, aquesta és una de les frases més escoltades quan s'acaba l'estiu i reprenem la rutina de la feina o de l'estudi. La gran part dels escolars ja han començat el nou curs o estant a punt de fer-ho. Per aquesta raó dediquem el tema principal de la revista a fer un repàs de les novetats i les activitats educatives al nostre municipi. Sembla reiteratiu, però des del consistori del Prat, creiem en la gran importància de l'educació com a eina bàsica i primordial per a millorar el món.

El coneixement és la única manera que tenim per anar assolint una humanitat més justa, solidària i tolerant. Potser el primer esglaó de necessitats és conèixer el nostre entorn més proper, per sentir-nos arrelats a la nostra comunitat i al nostre territori. En un municipi com el Prat, on s'estan produint canvis territorials i també socials amb tanta rapidesa, és vital per als nostres infants i joves poder conèixer les transformacions i les seves raons. És la manera de comprendre i formar-se criteri sobre el lloc on viuen.

És per això que una de les activitats impulsades des de l'Ajuntament per a aquest any és el coneixement de les transformacions territorials que suposen els projectes del Pla Delta, visitar les obres, els espais naturals, informar de les raons i dels futurs usos.

És fonamental per als ciutadans i ciutadanes del Prat que han de seguir construint el nostre futur, que coneguin el present i els projectes que ens esperen, amb la pretensió que el trobin engrescador i se n'adonin de la possibilitat de noves oportunitats que els pot suposar. Per descomptat, necessitem de la complicitat de les escoles i del professorat.

Creiem que l'ambició de coneixement ha d'anar més enllà de les nostres fronteres físiques i mentals, i per eixamplar-les, formar-nos com a persones , entendre millor el món i poder comprendre les diferències, res millor que la lectura. Com a mostra del compromís municipal amb aquesta creença , hem inaugurat el curs escolar amb la conferència de l'escriptora Gemma Lienas, que ha intentat donar-nos les claus de la passió per la lectura.

Un parèntesi per als pratencs i pratenques: la Festa Major, uns dies d'esbarjo, de trobades, i de diversió. Aquest any ens ho hem seguir passant tant bé com sempre.


Lluís Tejedor
L'alcalde

Compartir

Noticies relacionades

Ple municipal abril 2024

dijous, 25 abril, 2024 - 21:30

El plenari municipal condemna el triple assassinat masclista del passat 9 d’abril i renova el seu compromís amb la lluita feminista

Diversos punts relatius a l’allotjament d’urgència i a l'empresa pública Prat...

dimecres, 10 abril, 2024 - 21:00

L’Ajuntament decreta tres dies de dol i suspèn els actes lúdics i al carrer fins divendres

“El Prat serà sempre una ciutat antimasclista”, declara l’alcalde Lluís Mijoler

dimecres, 10 abril, 2024 - 18:15

La ciutadania del Prat omple la plaça de la Vila en rebuig a les violències masclistes

Centenars de persones es concentren en senyal de condemna i de dol pels...