dijous, 1 abril, 2004 - 11:30
La trobada, amb el títol "Pagesos i cuiners: per un mercat de qualitat", pretenia donar a conèixer les virtuts del món agrari, de la gastronomia i de la cultura tradicional i, alhora, va servir per presentar el projecte del Laboratori de Cuina i, per extensió, del Born del Prat, entre el col·lectiu de ramaders i pagesos de la Catalunya central.
Recordem que El Laboratori de Cuina és un projecte d'investigació, desenvolupament, ensenyament i difusió de la gastronomia catalana, pioner en l'àrea mediterrània occidental. Es tracta d'un projecte integrat en el futur Born del Prat, un mercat i exposició de productes agroalimentaris frescos, que s'instal·larà en la reconstruïda Granja de la Ricarda, que s'ubicarà en algun indret del Prat Sud.
La jornada de Sagàs, que va començar a les set del matí amb la matança del porc i un esmorzar de forquilla, va comptar amb la presència del conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat, Antoni Siurana; de l'alcalde del Prat, Lluís Tejedor; i del responsable de Medi Ambient d'Unió de Pagesos, Josep Puigpelat, entre altres representants del sector agroalimentari i de la restauració i hostaleria catalanes. Tant Siurana com Puigpelat van mostrar el seu suport i la seva adhesió personal i de les institucions a les quals representen al projecte del Laboratori de Cuina i del Born del Prat.
El manifest de Sagàs
De la trobada de Sagàs en va sortir un manifest en defensa de l'expansió de l'activitat del sector agroalimentari català, un sector caracteritzat per la seva qualitat, varietat, sanitat, seguretat i creativitat, gràcies a les quals "podem assolir cotes de bona producció, de bona alimentació, de gust i de bellesa sense parió".
divendres, 6 juny, 2025 - 13:45
divendres, 6 juny, 2025 - 08:30
dijous, 5 juny, 2025 - 15:15