Esteu aquí

La política és cosa de tots

dimarts, 1 març, 2005 - 12:10

Fa pocs dies, un veí del Prat em deia, "a mi la política no em va ni em ve". Jo li vaig replicar, "potser no et va, però segur que et ve". Com a ciutadà reps les conseqüències si els qui fem política a la teva ciutat ens equivoquem o deixem de fer o defensar assumptes que ens afecten a tots.

Li vaig posar l'exemple dels veïns de la Barceloneta ,que es van mobilitzar amb la Associació de Veïns. Els vàrem poder escoltar i ajudar, i avui el seu barri està creixent d'una manera ordenada, mantenint la personalitat però amb bones perspectives de futur. També els veïns del nucli antic, que van penjar pancartes per soterrar les vies de RENFE i l'AVE en tot el tram urbà residencial i ho van aconseguir. Aquest estiu començaran les obres per enterrar totes les vies entre el pont de ca l'Alaio o del Remolar i fins més enllà del carrer Prat.

Però ara hauran de tornar a agrupar-se perquè les molèsties durant les obres siguin les mínimes, les precaucions per no danyar les cases veïnes siguin les màximes, i perquè la qualitat de les solucions tècniques i els materials siguin els millors per minimitzar sorolls i vibracions quan es posi en funcionament.

Ningú som aliens als efectes de la política. Fa pocs dies ha entrat en vigor el Protocol de Kyoto per disminuir la contaminació que està provocant el canvi climàtic, i resulta que els principals països contaminadors, com els Estats Units, la Xina l'Índia, no hi són. Informes recents vaticinen, entre altres coses, la regressió dels deltes del Llobregat i de l'Ebre durant el segle XXI. Davant tot això, la capacitat d'impulsar l'estalvi energètic, l'ús de les energies renovables i el canvi de sistemes i hàbits no ho podem deixar només en mans dels polítics. Igual que no es pot enfocar el futur del món només des d'una perspectiva econòmica. Hem d'implicar-nos tots i treballar, des de la contribució de cadascú, a escala generacional.

La política és patrimoni dels ciutadans i de la democràcia, no dels partits ni dels polític, que només són part del sistema funcional. Ciutat i ètica són a l'arrel de la paraula "política" i per això la política com a manera de millorar la nostra societat és cosa de tots.


Felip-Neri Gordi
Portaveu del Grup Municipal de CiU

 

 

 

 

 

 

 

Compartir

Noticies relacionades

Ple municipal abril 2024

dijous, 25 abril, 2024 - 21:30

El plenari municipal condemna el triple assassinat masclista del passat 9 d’abril i renova el seu compromís amb la lluita feminista

Diversos punts relatius a l’allotjament d’urgència i a l'empresa pública Prat...

dimecres, 10 abril, 2024 - 21:00

L’Ajuntament decreta tres dies de dol i suspèn els actes lúdics i al carrer fins divendres

“El Prat serà sempre una ciutat antimasclista”, declara l’alcalde Lluís Mijoler

dimecres, 10 abril, 2024 - 18:15

La ciutadania del Prat omple la plaça de la Vila en rebuig a les violències masclistes

Centenars de persones es concentren en senyal de condemna i de dol pels...