Esteu aquí

El silenci dels "palmeros"

dissabte, 1 gener, 2005 - 13:22

Passa un any més de govern comunista-socialista i continuem sense poder aparcar, sense suficients places de guarderia a preu assequible, sense una sanitat de qualitat, sense transport públic als polígons industrials, sense control de la immigració il·legal, sense resoldre l'alt percentatge de delinqüència al barri de Sant Cosme, sense acabar de rehabilitar el Centre Artesà, sense una televisió local, sense un manteniment adequat de les nostres places i jardins, sense arreglar la piscina del Fondo d'en Peixo, sense suprimir l'injust recàrrec del transport metropolità, sense saber si construiran una dessaladora al nostre territori, sense millorar la imatge de la nostra ciutat en l'àmbit metropolità, sense un centre per a dones víctimes de maltractaments, sense netejar els grafits que hi ha a les parets, sense ampliar substanciosament l'oferta d'habitatges de protecció oficial malgrat les 180.000 solucions habitacionals promeses per la ministra sense ministeri, etc. Aquest ha estat l'any "sense".

Això sí, els últims dos anys han apujat l'IBI (antiga contribució) prop del 20 %, i la resta d'impostos i taxes municipals no els poden apujar més perquè ja estan fregant els màxims que permet la Llei d'hisendes locals. Per si no n'hi hagués prou, i aprofitant la supressió de l'impost d'activitats econòmiques que va fer el govern del Partit Popular, s'empesquen una altra taxa que acabaran pagant la major part de comerciants de la nostra ciutat: la taxa de recollida de residus.

Vostès es preguntaran: on van a parar els 10.000 milions de les antigues pessetes del nostre pressupost? La resposta és fàcil: a pagar unes cinquanta nòmines de 60.000 euros anuals de polítics i alts càrrecs socialistes-comunistes, les 600 nòmines de la resta de funcionaris, despeses corrents per al manteniment dels serveis existents i activitats consolidades, a pagar deutes, propaganda a dojo, estudis a gabinets en els quals treballen exempleats públics afins, subvencions per consolidar el clientelisme electoral i a guardar diners per fer coses de debò quan faltin pocs mesos per a les eleccions municipals.

Lamentablement, excepte nosaltres, ningú no planteja amb detall aquests debats al Prat. Ni els mitjans de comunicació públics ni el grup polític de CiU, que aplaudeix aquesta pèssima gestió a canvi de possibles responsabilitats de govern. I és això precisament el que més ens preocupa: el silenci dels "palmeros".

Per concloure, com cada any, els desitgem bones festes i un any nou molt pròsper.


Antonio Gallego Burgos
Portaveu del Grup Municipal del PPC

Compartir

Noticies relacionades

Ple municipal abril 2024

dijous, 25 abril, 2024 - 21:30

El plenari municipal condemna el triple assassinat masclista del passat 9 d’abril i renova el seu compromís amb la lluita feminista

Diversos punts relatius a l’allotjament d’urgència i a l'empresa pública Prat...

dimecres, 10 abril, 2024 - 21:00

L’Ajuntament decreta tres dies de dol i suspèn els actes lúdics i al carrer fins divendres

“El Prat serà sempre una ciutat antimasclista”, declara l’alcalde Lluís Mijoler

dimecres, 10 abril, 2024 - 18:15

La ciutadania del Prat omple la plaça de la Vila en rebuig a les violències masclistes

Centenars de persones es concentren en senyal de condemna i de dol pels...