Esteu aquí

Inauguració del sistema de reutilització d'aigües depurades

Amb la presència de la ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona.

dilluns, 3 juliol, 2006 - 11:49

L'alcalde del Prat, Lluís Tejedor; la ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona; i el conseller de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat, Francesc Baltasar, inauguren aquest matí el sistema de reutilització de les aigües de la depuradora del Baix Llobregat, situada en territori pratenc.

Les obres han suposat una inversió de 102 milions d'euros, el 85% dels quals a càrrec del Ministeri de Medi Ambient amb els ajuts dels Fons de Cohesió de la Unió Europea i el 15% restant de l'Agència Catalana de l'Aigua.

El sistema permet reutilitzar les aigües depurades per a diversos usos: rec agrícola, abastament industrial, recàrrega de l'aqüífer, alimentació del riu entre Sant Boi i el mar per dotar-lo d'un mínim cabal ecològic, especialment durant els mesos d'estiu, i alimentació de les zones naturals humides de la desembocadura (espai natural del riu).

Un altre destí de l'aigua reutilitzada serà alimentar els pous que formen la barrera contra la intrusió salina. Està previst que, amb aquest sistema, cada any s'aconseguiran uns 50 hectòmetres cúbics extres d'aigua útil que, fins ara, s'abocava al mar.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 30 abril, 2024 - 11:30

El Prat, guardonat amb tres Pajaritas Azules per la seva excel·lència en la recollida selectiva de paper i cartró

A més, la nostra ciutat ha rebut, per primera vegada, el premi “Pajarita...
Bus Platja

divendres, 26 abril, 2024 - 13:00

La platja es reorganitza davant del tancament judicial del vial al trànsit privat: guinguetes concentrades al principi i reforç dels autobusos

Davant de la prohibició en ferm per part del Tribunal Superior de Justícia de...