Esteu aquí

Joves autors de pintades i grafits reparen el dany

Els infractors substitueixen les sancions econòmiques per programes cívics i educatius.

dimarts, 11 abril, 2006 - 10:45

L'ordenança municipal de Civisme i Convivència Ciutadana del Prat estableix sancions per als autors de grafits i pintades a les façanes, un tipus de vandalisme massa habitual a moltes ciutats.

D'entre els joves amb expedients sancionadors oberts per la Policia Local del Prat, alguns s'acullen al Programa de Mediació i Reparacions a la Comunitat, que els permet substituir les sancions econòmiques per programes cívics i educatius de reparació del dany, amb l'autorització dels pares en el casos dels menors.

Amb aquest programa es pretén que els joves siguin capaços d'assumir els valors de la convivència i el civisme, entendre les conseqüències de les seves accions i comprometre's a no reincidir.

El programa es construeix a través de diverses entrevistes individuals (en el cas de  menors, també amb els pares) i de tallers de diàleg cívic. A més, els joves  fan diversos treballs en relació a la convivència i al civisme.

En benefici de la comunitat
En aquests moments, un grup de 10 joves d'entre 16 i 18 anys estan fent diverses sessions d'activitats en benefici de la comunitat, com la neteja de parets i adequació i manteniment  de diverses aules de l'entitat SAO - Prat  (Suport - Aprenentatge - Orientació ), que promou projectes educatius orientats a infants i joves amb dificultats socials, i que col·labora intensament amb el Programa de Mediació. Aquestes activitats (entre 2 i 4 sessions, en funció dels danys ocasionats) es fan els dissabtes.

Aquest projecte té el suport del Departament de Justícia de la Generalitat, com a resultat  del treball conjunt dels programes de Mediació de l'Ajuntament i de Justícia Juvenil. Fruit d'aquesta col·laboració, Justícia subvenciona un monitor que acompanya els joves en aquestes activitats, ja que tres dels deu joves participants tenen oberts procediments penals a la Fiscalia de Menors per la importància dels desperfectes ocasionats.

Aquest mateix grup de joves començaran aviat a col·laborar amb l'equip educatiu de SAO en activitats de suport escolar i altres amb infants de 6 a 10  anys, dos dies a la setmana, i en diferents torns.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 30 abril, 2024 - 13:45

El Prat acollirà diverses activitats per continuar lluitant contra la LGTBIFòbia

El proper dia 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. Una diada que pretén co...
Reunió Xarxa Salut Mental

dilluns, 29 abril, 2024 - 12:30

Es posa en marxa un grup terapèutic d’acompanyament al dol per a joves de la ciutat

Es durà a terme els dilluns, de 15:15 a 16:45 h, al centre cívic Sant Jordi –...