Esteu aquí

Tejedor demana enfortir els governs locals

L'alcalde del Prat presenta una proposta a l'assemblea de la Federació de Municipis de Catalunya.

divendres, 3 març, 2006 - 11:08

Amb el lema  "El teu ajuntament, més a prop" avui se celebra al Vendrell (Baix Penedès) la 17a assemblea de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), una de les dues organitzacions municipalistes catalanes.

L'alcalde del Prat, Lluís Tejedor, vicepresident de l'entitat, hi presenta una proposta de resolució que demana l'enfortiment dels governs municipals i de les administracions locals i un augment de l'autonomia dels ajuntaments.

Aquesta proposta posa de manifest que, després de 25 anys de treball dels ajuntaments democràtics a Catalunya, hi ha noves realitats que demanen noves respostes per part de les diferents administracions i concretament per part de les administracions locals, les més properes a la ciutadania.

Segons l'alcalde del Prat, el marc competencial dels ajuntaments limita la capacitat de resposta a les demandes i sol·licituds de la ciutadania.

Tejedor demana "un augment del finançament que reben els municipis per tal de poder fer front a una llarga llista de qüestions assumides encara que no formin part de les competències locals", com són les xarxes escolar i sanitària, la formació professional i ocupacional o els serveis socials especialitzats.

En el següent document (Pdf) podeu llegir la proposta de ressolució que presenta Lluís Tejedor.

Compartir

Noticies relacionades

Ple municipal abril 2024

dijous, 25 abril, 2024 - 21:30

El plenari municipal condemna el triple assassinat masclista del passat 9 d’abril i renova el seu compromís amb la lluita feminista

Diversos punts relatius a l’allotjament d’urgència i a l'empresa pública Prat...

dimecres, 10 abril, 2024 - 21:00

L’Ajuntament decreta tres dies de dol i suspèn els actes lúdics i al carrer fins divendres

“El Prat serà sempre una ciutat antimasclista”, declara l’alcalde Lluís Mijoler

dimecres, 10 abril, 2024 - 18:15

La ciutadania del Prat omple la plaça de la Vila en rebuig a les violències masclistes

Centenars de persones es concentren en senyal de condemna i de dol pels...