Esteu aquí

L'alumnat del Prat que no superi l’ESO rebrà orientació i formació

TEMES: Educació

El projecte Punt 16 vol facilitar la seva transició a la vida adulta, ja sigui amb més formació o accedint al món laboral.

dilluns, 2 juliol, 2007 - 11:36

Els departaments d’Educació de l’Ajuntament del Prat i de la Generalitat, amb la col·laboració de diversos departaments municipals (Serveis Socials, Promoció Econòmica i Cultura i Joventut) han posat en marxa el projecte Punt 16, adreçat als alumnes que no han superat amb èxit el cicle d’educació secundària obligatòria.

El Punt 16 és un projecte d’orientació i acompanyament en la transició de l’escola al món del treball, i pretén articular i impulsar un conjunt de mesures per a l’acompanyament i l’orientació d’aquests joves, per tal que tinguin al seu abast els recursos d’orientació, de formació i d’inserció que els permetin construir els seu futur.

El projecte Punt 16 planteja dues línees d’actuacions principals:

• Creació d’una xarxa de professionals que promogui i faciliti la coordinació i cooperació entre els diferents serveis, entitats, agents i centres d’ensenyament de secundària que intervenen en els processos d’orientació, formació, inserció dels joves.

• Establiment d’un circuit de derivació, seguiment i acompanyament que faciliti la detecció i l’orientació del jove cap a processos formatius i/o d’inserció laboral.

L’Ajuntament del Prat confia que el projecte Punt 16, amb la col·laboració de tots els centres educatius i els professionals implicats en el procés d’orientació, formació i inserció laboral, serveixi per a millorar la situació d’aquest col·lectiu de joves de la nostra ciutat.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 30 abril, 2024 - 13:45

El Prat acollirà diverses activitats per continuar lluitant contra la LGTBIFòbia

El proper dia 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. Una diada que pretén co...

dimarts, 30 abril, 2024 - 08:45

L’Institut Escola del Prat protagonitza una nova entrega d’“El món a 150 cm”

L’alumnat de 6è de Primària del centre va enregistrar dimecres el tercer...

dilluns, 29 abril, 2024 - 14:30

Les AFA encaren el tram final del curs amb els projectes a ple rendiment

Al Prat hi ha 20 associacions de famílies d’alumnes, amb prop de 5.000 nuclis...