Esteu aquí

El conseller Maragall inaugura un hangar a un institut del Prat

TEMES: Educació

També signa un conveni per a la realització del Pla Educatiu d'Entorn del barri de Sant Cosme.

dilluns, 26 març, 2007 - 10:42

El conseller d'Educació de la Generalitat, Ernest Maragall, acompanyat per l’alcalde del Prat, Lluís Tejedor, ha inaugurat aquest matí les noves instal·lacions de l'IES Illa dels Banyols, que inclouen un hangar per a la realització del cicle formatiu de grau superior de Manteniment aeromecànic.

Aquest cicle formatiu, amb una gran sortida en el món laboral, va començar les activitats formatives a l’IES Illa dels Banyols el curs 2000-2001. Els alumnes segueixen un ampli pla d’estudis que els permet superar les proves per a obtenir la llicència de Tècnic de Manteniment d’Aeronaus, TMA.

Durant els dos primers cursos, els alumnes fan el CFGS de Manteniment aeromecànic, que té una durada de 2.000 hores, incloses 410 de pràctiques en empreses. Els que finalitzen amb èxit obtenen el títol de Tècnic superior en Manteniment aeromecànic i, a continuació, fan el curs addicional de 734 hores per completar la formació exigida per l’Autoritat d’Aviació Civil per a l’obtenció de la llicència de TMA.

Pla Educatiu de Sant Cosme
Posteriorment, Maragall i Tejedor han assistit a l'acte públic de signatura del conveni del Pla Educatiu de Sant Cosme a l'Equipament Cívic Delta del Llobregat.

El Pla Educatiu d’Entorn de Sant Cosme (PEESC) és una actuació conjunta del departament d’Educació de la Generalitat i de l’Ajuntament del Prat de Llobregat que integra dues línies d’actuació: els plans educatius d’entorn i els plans de suport a l’autonomia dels centres educatius.

A més, el Pla no és una actuació aïllada, ja que coincideix amb altres actuacions urbanístiques, socials i comunitàries, totes elles orientades a la millora global del barri de Sant Cosme. Els objectius generals del pla són l’èxit escolar dels alumnes, la cohesió social i la satisfacció professional dels diferents agents de tots els serveis.

Compartir

Noticies relacionades

dimarts, 30 abril, 2024 - 13:45

El Prat acollirà diverses activitats per continuar lluitant contra la LGTBIFòbia

El proper dia 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. Una diada que pretén co...

dimarts, 30 abril, 2024 - 08:45

L’Institut Escola del Prat protagonitza una nova entrega d’“El món a 150 cm”

L’alumnat de 6è de Primària del centre va enregistrar dimecres el tercer...

dilluns, 29 abril, 2024 - 14:30

Les AFA encaren el tram final del curs amb els projectes a ple rendiment

Al Prat hi ha 20 associacions de famílies d’alumnes, amb prop de 5.000 nuclis...