Esteu aquí

Torna l'aportació de sorra a la platja del Prat

Aquesta setmana ha començat l'abocament de 500.000 metres cúbics, quantitat similar a la de l'any passat.

divendres, 16 març, 2007 - 13:16

Tal com es va fer la temporada passada, l'Autoritat Portuària de Barcelona (APB) ha començat a aportar a la platja del Prat uns 500.000 metres cúbics de sorra, quantitat similar a l'abocada l'any passat.

Aquesta actuació ve fixada per la Declaració d'Impacte Ambiental de l'ampliació del port de Barcelona, que obliga l'APB a mantenir el volum de sorra de la platja del Prat i evitar, així, la regressió costanera.

Cal dir que aquest any la meteorologia ha estat menys adversa que l'any passat i les pèrdues de sorra a causa dels temporals han estat molt menors. La platja, per tant, es troba en millors condicions que al 2006.

Sorra de bona qualitat
Les tasques d'abocament de sorra han començat aquesta setmana i duraran uns tres mesos. L'aportació es fa per via marítima, mitjançant la draga Costa Blanca, la mateixa que va fer-ho l'any passat. L'arena, però, procedeix d'un lloc diferent, ja que aquesta vegada ve de Port Ginesta, a Sitges, un punt on els corrents marins acumulen la sorra que van arrossegant tot al llarg de la costa del delta del Llobregat. Es tracta, per tant, d'una sorra de bona qualitat.

Compartir

Noticies relacionades

Bus Platja

divendres, 26 abril, 2024 - 13:00

La platja es reorganitza davant del tancament judicial del vial al trànsit privat: guinguetes concentrades al principi i reforç dels autobusos

Davant de la prohibició en ferm per part del Tribunal Superior de Justícia de...
Sant Jordi 2024

dimecres, 24 abril, 2024 - 14:00

Centenars de persones surten al carrer per celebrar la diada de Sant Jordi al Prat

El Parc de Fondo d’en Peixo es consolida com a centre neuràlgic d’unes...