Esteu aquí

Adif assumeix els compromisos que li demanen Ajuntament i veïns

L'alcalde del Prat diu que "hem constatat un canvi radical en l'actitud dels responsables d'Adif, que s'han compromès a partir d'ara a mantenir la màxima transparència i complir amb les seves obligacions".

dimecres, 17 gener, 2007 - 10:45

Dues reunions
En una reunió celebrada dimarts a mitja tarda, Adif es va comprometre amb l'Ajuntament del Prat a assumir tot un seguit de mesures en relació a l'aparició d'esquerdes en alguns habitatges del Nucli Antic del Prat.

Més tard, a dos quarts de vuit del vespre, es va fer una altra reunió a les oficines d'Adif a Barcelona, en què també van participar representants de l'Ajuntament i dels veïns afectats. En aquesta reunió, Adif va reiterar que assumia tot un seguit de compromisos.

Canvis en el segon túnel
Així, el projecte del segon fals túnel, en què les vies de l'AVE passaran a pocs metres dels blocs de vivendes, patirà variacions si l'estudi independent encarregat per Adif a la Universitat Politècnica Catalunya (UPC) conclou que les obres del primer, ja acabat i destinat a les vies d'amplada ibèrica, han causat l'aparició de les esquerdes.

Estudi dels millors experts
Aquest estudi de la UPC podria estar acabat a finals de febrer, i serà realitzat pels professors Antoni Gens i Eduardo Alonso, del departament d'Enginyeria del Terreny, Cartogràfica i Geofísica de l'Escola Superior d'Enginyers de Camins, Canals i Ports. Tots dos són uns reconeguts professionals amb un gran prestigi en l'anàlisi i la realització de projectes d'obres públiques al subsòl.

Inventari dels habitatges
Una de les mesures que es prendran serà la realització d'un inventari de tots els habitatges situats entre els carrers del Ferrocarril, Major, Anselm Clavé i Prat, per identificar tota mena de desperfectes. Aquest inventari ha de servir, també, per a possibles reclamacions judicials posteriors.

Sensors a les esquerdes
Una altra mesura és la instal·lació en una selecció representativa de les esquerdes d'uns sensors que informaran constantment sobre si aquestes es fan més grosses. Aquesta mesura se suma a la anunciada ahir de la instal·lació a les façanes de diversos teodolits, aparells que ofereixen informació en temps real sobre qualsevol moviment que es pugui produir, amb una precisió d'un mil·límetre.

Oficina d'Adif al Prat
L'Adif, a més a més, va anunciar l'obertura d'una oficina al Prat per atendre totes les preguntes, les queixes i les reclamacions dels veïns sobre les obres.

Veïns més tranquils
L'alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Tejedor, va declarar en sortir de la reunió que "hem constatat un canvi radical en l'actitud dels responsables de l'Adif, que s'han compromès a partir d'ara a mantenir la màxima transparència en tot aquest procés i complir amb les seves obligacions". Per la seva banda, els veïns també es van mostrar més tranquils i confiats amb els compromisos d'Adif.

Restaurar els desperfectes
L'interlocutor d'Adif, Rafael Rodríguez, gerent de la línia de l'AVE, es va comprometre a "restaurar tots els desperfectes i a rescabalar els perjudicats" si es constata, finalment, que els danys han estat causats pel primer túnel.

Escolteu les declaracions de l'alcalde del Prat
A través dels següents enllaços podeu escoltar, en format MP3, diversos talls de les declaracions de l'alcalde del Prat, Lluís Tejedor, efectuades a El Prat Ràdio (91.6 FM) en relació a aquesta notícia:

Tall 1: Acords de la reunió



Tall 2: Garantir la seguretat



Tall 3: Estudis



Tall 4: Obres


Tall 5: Moció al Ple municipal

Compartir

Noticies relacionades

Bus Platja

divendres, 26 abril, 2024 - 13:00

La platja es reorganitza davant del tancament judicial del vial al trànsit privat: guinguetes concentrades al principi i reforç dels autobusos

Davant de la prohibició en ferm per part del Tribunal Superior de Justícia de...
Sant Jordi 2024

dimecres, 24 abril, 2024 - 14:00

Centenars de persones surten al carrer per celebrar la diada de Sant Jordi al Prat

El Parc de Fondo d’en Peixo es consolida com a centre neuràlgic d’unes...