Esteu aquí

La Fira Avícola de la Raça Prat arriba a la 35ena edició

La Fira, que es farà els dies 12, 13 i 14 de desembre al recinte de Cal Gana, para enguany una atenció especial a la gastronomia i als productes de la terra com a garantia de qualitat.

dimarts, 9 desembre, 2008 - 09:55

Consulteu el programa d'actes de la Fira.

La Fira és un aparador de la tradició i de la modernitat del Prat: d'una banda, el món pagès, la criança dels galls i gallines del Prat i la qualitat dels productes agroalimentaris del delta del Llobregat i, de l'altra, el dinamisme econòmic i el caràcter innovador de les empreses i del comerç d'una ciutat del segle XXI, en plena transformació.

Podrem visitar l’exposició d’aviram, la mostra ramadera i l'exposició selecta de productes agrícoles del territori. També hi trobarem l'estand del Departament d'Agricultura i Acció Rural per a la promoció de la qualitat dels productes agroalimentaris catalans certificats amb DOP o IGP, l'estand de l'Associació de Criadors de la Raça Prat i una exposició sobre la IGP Pollastre i Capó del Prat.

Plató de televisió
I durant la Fira, qui ho desitgi podrà ser protagonista. Només cal passar pel plató de televisió de l'estand i jugar a ser presentador o presentadora per un dia. Podreu fer d'homes o dones del temps o simplement expressar davant la càmera la vostra gran idea pel Prat. Hi poden participar des dels més grans als més petits, en solitari o per grups, només cal no tenir massa vergonya i moltes ganes de passar-s'ho bé.

Teniu així una oportunitat per conèixer el funcionament del videoweb del Prat i per divertir-vos una estona durant la Fira, i també després, perquè el vídeos es podran veure, i descarregar, a firaavicola.elprat.tv.

Venda d'aliments selectes
Enguany, la Mostra Comercial presenta un nou espai de promoció dels productes agroalimentaris catalans de qualitat. Hi podrem degustar i comprar, entre d'altres, embotits de Planoles, de Berga o de Can Riera, anxoves de Palamós, formatges de Perafita, torrons d'Agramunt, mongeta del ganxet de Lliçà de Vall, coques artesanes, etc. També hi trobarem l'estand de la Gastroteca.cat, un portal per a la comercialització dels productes agroalimentaris catalans de qualitat, del Departament de Comerç de la Generalitat.

Degustem pollastres, carxofes i vins
A l'Espai Gastronòmic de la Fira (antic pavelló de degustació) podrem tastar el pollastre del Prat (al restaurant o a l'espai de degustació), comprar un exemplar d'aviram a l'estand del Consell Regulador de la IGP Pollastre del Prat i les primeres carxofes de la temporada a l'estand de la Cooperativa Agrícola, o bé fer un tast de vi o cava de les DOP catalanes al Celler.

Aquesta activitat la promou el Consell Regulador del Pollastre i Capó del Prat, amb el suport de l’Ajuntament del Prat, del Departament d’Agricultura i Acció Rural de la Generalitat i del Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat.

A través del següent document (Pdf) podeu consultar el número de la revista El Prat dedicat especialment a la Fira, on hi trobareu tota la informació i programació.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 2 maig, 2024 - 14:00

Focus Group Logística-Mobilitat

El laboratori de logística i mobilitat del Prat és un espai de treball compartit entre agents públics i privats del sector per afrontar nous reptes de la logística i la mobilitat del futur.  ...