Esteu aquí

Un estudi afirma que el pollastre del Prat és el més gustós

L'ha fet l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) de la Generalitat.

dimecres, 14 maig, 2008 - 14:03

Un estudi comparatiu distingeix el pollastre i el capó de la Raça Prat com el que té la carn més gustosa, més ferma i amb menys greix que la dels pollastres convencionals de granja.

L'IRTA ha publicat els resultats d’un estudi dut a terme els darrers mesos de l’any passat i els primers d’aquest per reconèixer i definir les propietats organolèptiques del pollastre i capó pota blava, en comparació amb les del pollastre convencional o broiler.

Impulsat pel Consell Regulador de la IGP Raça Prat i amb el suport del Parc Agrari del Baix Llobregat i de l’Ajuntament del Prat, el projecte ha estat desenvolupat pe les Unitats de Genètica Avícola i Anàlisi Sensorial dels Aliments de l’IRTA.

Al llarg d’aquesta investigació, tastadors experts han valorat múltiples aspectes de les qualitats organolèptiques d’aquestes aus, com són el color i la intensitat de l’olor de la carn crua i els gust i la textura de la carn un cop cuita.

En les conclusions, els experts aprecien diferències entre aquests tres tipus de carn (la del capó i la del pollastre de la Raça Prat i la del pollastre broiler) fonamentalment en la intensitat de gust i en la textura. Així, la carn del pota blava es va apreciar «més saborosa, amb menor pastositat i una major duresa, atenuada per una fibrositat superior».

El pollastre i capó de la Raça Prat és l’única au amb el segell d’Indicació Geogràfica Protegida (IGP) de tot l’Estat espanyol i un dels productes centrals de les campanyes de promoció i comercialització que es duen a terme des del Parc Agrari del Baix Llobregat.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 19 abril, 2024 - 13:00

L’alumnat de 4t d’ESO fa un tastet dels cicles formatius de grau mitjà

Alumnat de nou instituts de secundària visita els instituts d’FP de la ciutat...