Esteu aquí

Neix un club de lectura fàcil per a aprenents de català

Dins el programa Voluntariat per la llengua del Prat, que amplia la seva oferta d’activitats.

divendres, 13 març, 2009 - 15:00

Aquesta stemana s'ha fet l'acte de presentació de les noves parelles del programa Voluntariat per la llengua. Enguany, al Prat, ja s’han fet 11 parelles noves, que sumades a les que hi havia fins ara fan un total de 66.

Però el punt més destacat ha estat la presentació d’un nou club de lectura, pensat per a les persones que participen al programa i per a l'alumnat dels cursos de català. Aquest nou club de lectura s’engloba en el Pla de foment de la lectura que l’Ajuntament del Prat va iniciar el 2005 i que aquest any s’ha encaminat a fomentar l’hàbit lector entre els adults.

El club de lectura del Voluntariat treballarà amb llibres de lectura fàcil, adaptats especialment per a les persones que estan aprenent català: obres de narradors d’arreu del món, reculls de biografies de personatges populars o de temes importants de la cultura catalana... Aquests llibres contenen il·lustracions i notes al marge per aclarir el vocabulari conflictiu.

Aquest nou club tindrà la seu a la biblioteca Antonio Martín i el conduiran dues persones del programa Voluntariat per la llengua. Les persones participants es trobaran cada quinze dies per comentar els textos que hagin llegit a partir d’unes fitxes didàctiques que s’han creat especialment amb l’objectiu de facilitar el diàleg i la conversa entre els lectors i les lectors.

Obert a tothom
Aquesta activitat és oberta també a la ciutadania en general, i pot ser especialment interessant per a persones que vulguin adquirir l’hàbit de llegir en català o que vulguin participar en converses en català. L’únic requisit que es demana a les persones participants és parlar una mica de català per poder-lo practicar i que els interessi la lectura.

Les persones que hi estiguin interessades poden adreçar-se al CNL El Prat de Llobregat (carrer d’Ignasi Iglésias, 9, telèfon 933 790 050 ext. 4368).

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 2 maig, 2024 - 17:00

L'Elena Grueso enregistra el seu treball final de grau "Génesis"

Un acompanyament de La Capsa

dimarts, 30 abril, 2024 - 13:45

Dissabte 4 se celebra el Pratifolk

El parc del Fondo d’en Peixo tornarà a omplir-se de gralles, gegants, danses...

dimarts, 30 abril, 2024 - 13:45

El Prat acollirà diverses activitats per continuar lluitant contra la LGTBIFòbia

El proper dia 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. Una diada que pretén co...