Esteu aquí

I el Carnaval va vestir-se de Walt Disney

TEMES: Cultura

dilluns, 15 febrer, 2010 - 17:16


Tercer any consecutiu que El Prat es trasllada a terres gaditanes amb la Nit de Xirigotes del Cicle de Músics Locals 08820. Aquest any, però, en el marc d’una llarga vetllada per la que passarien fins a tres grups xirigoters. El lloc, La Casa de Andalucía, un espai cultural i gastronòmic que res no enveja a les tabernes més autèntiques del sud, on les tapes i les cerveses tenen un gust diferent. L’escenari, un “tablao” flamenc al complet, geranis i cadires a la fresca inclosos. Els protagonistes de la nit, els xirigoteros pratencs, amb un accent gadità rescatat per alguns de les seves arrels andaluses i per d’altres de les estones passades escoltant aquest gènere folklòric.
Les primeres en saltar a escena van ser Blancaneus, Ventafocs, Jazmín, La Sirenita, Campanilla i Fiona. “L’edén de Walter” va parodiar les princeses de Disney en una actuació que aniria agafant força a mida que les “dames” anaven trobant el seu lloc a l’escenari i els problemes de so minvaven. Menció especial a la caracterització de les princeses que, tot i mostrar la seva banda més entremaliada, potser van ser massa benèvoles pel que fa a les crítiques a la ciutat.
Després va ser el torn de la Xirigota de la Casa d’Andalusia, que jugava en terreny propi, i tancarien la vetllada la Xirigota de la Casa de Andalucía de Cerdanyola del Vallès, que demostrarien que l’art es mama de ben petit. Gairebé tres hores de xirigotes que, tot i no cenyir-se al patró tradicional del gènere, van aconseguir l’objectiu: arrencar riures fàcils entre un públic ja d’entrada entregat.
Olé.

Compartir

Noticies relacionades

Festa de la Dansa 2024

divendres, 10 maig, 2024 - 12:00

Un any més, la Festa de la Dansa fa ballar la ciutat a Jardins de la Pau

Més de 800 persones repartides entre els 73 grups participants, pugen a l...

divendres, 10 maig, 2024 - 11:30

El Prat es suma al Dia del Comerç Just amb diferents accions

El 14 de maig es celebra el Dia Mundial del Comerç Just. Enguany, l’Ajuntament, vol celebrar aquesta jornada amb un seguit d’activitats...

dijous, 9 maig, 2024 - 12:30

“Des del Prat, salvem els oceans" és el lema de la segona edició del Diverciència

El Diverciència torna als Jardins del Cementiri Vell per gaudir de la ciència...