Esteu aquí

El Prat recupera una valuosa talla romànica de Sant Pau

TEMES: Cultura

Després d'haver estat restaurada, s'exposa a la parròquia de St. Pere i St. Pau

dijous, 28 juny, 2012 - 12:59

L'església de Sant Pere i Sant Pau exposa, a partir de divendres 29 de juny a la tarda, una imatge romànica de Sant Pau, que ha estat estudiada i restaurada i que és la peça del patrimoni cultural del Prat més antiga i, potser, la més valuosa.

Aquesta talla pertanyia a l'ermita de Sant Pau, situada on actualment hi ha la campa de camions de Tradisa, i que va desaparèixer arran d'una riuada l'any 1617. Des d'aleshores, la família de Cal Marc de l'Ixo la va custodiar a casa seva, fins que l'any passat la va donar a la parròquia de Sant Pere i Sant Pau.

Després d'una anàlisi tècnica per part del Museu Diocesà de Barcelona i del MNAC (Museu Nacional d'Art de Catalunya) s'ha determinat que la talla és originària de finals del segle XIII i principis del XIV (estil tardoromànic), i que ha estat sotmesa, a llarg dels segles, a diferents restauracions i afegits.

Ara, un cop restaurada per experts, s'exposa a la parròquia de Sant Pere i Sant Pau dins una urna d'alta protecció i sota videovigilància.

Tot seguit podeu escoltar l'entrevista al respecte concedida pel rector Josep Ma. Domingo al programa "Planeta Prat" d'El Prat Ràdio (91.6 FM).

 

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 2 maig, 2024 - 17:00

L'Elena Grueso enregistra el seu treball final de grau "Génesis"

Un acompanyament de La Capsa

dimarts, 30 abril, 2024 - 13:45

Dissabte 4 se celebra el Pratifolk

El parc del Fondo d’en Peixo tornarà a omplir-se de gralles, gegants, danses...
centric_lectura_gemma ruiz

divendres, 26 abril, 2024 - 11:30

Recta final del Primavera de llibres i lletres al Cèntric

L’escriptora i periodista Gemma Ruiz presentarà el seu llibre “Les nostres...